In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Daar gaan we in de play-offs nog even mee door. NEC won zaterdag met liefst 0-4 in de eerste ronde van Almere City FC en dat levert veel hoge cijfers op.

Branderhorst 8
Een uitstekende wedstrijd van de doelman. Mattijs Branderhorst hield NEC meerdere keren op de been als Almere City een kans creëerde of bijvoorbeeld bij een vrije trap als die van Ryan Koolwijk in de beginfase.

Van Rooij 7
Bart van Rooij was gretig als altijd, maar door de bijzondere tactiek van Meijer in de eerste helft viel de rechtsback nog niet zo op. In de tweede helft zagen we hem wat vaker over de rechterflank denderen.

Van Eijden 8
Het fundament onder dit NEC. Jordy Bruijn zei voorafgaand aan de wedstrijd al dat Rens van Eijden extreem belangrijk is voor de Nijmeegse ploeg en dat bleek tegen Almere weer. De aanvoerder versierde ook nog de tweede penalty.

Lartey Sanniez 7,5
Zou eigenlijk weer naar de bank gaan doordat Cas Odenthal terugkeerde, maar door de blessure van Elayis Tavsan ging Meijer schuiven en kwam Terry Lartey Sanniez toch in de basis. Na een wat twijfelachtige start deed de van origine rechtsback het prima.

Odenthal 7,5
Het stond defensief goed bij NEC en dat was mede te danken aan Cas Odenthal. In al zijn ijver leverde de centrumverdediger ook nog de assist op de 0-3 van Javier Vet.

El Karouani 7
Kreeg een wat opmerkelijke rol in de eerste helft, want Souffian El Karouani was plots een rechtsbuiten geworden. Mede daardoor was het voor hem wat wennen. Speelde uiteindelijk een redelijke wedstrijd.

Vet 7
Javier Vet als aanvallende middenvelder, waarom werd daar niet eerder aan gedacht? De specialist in play-offwedstrijden maakte een echte spitsengoal op aangeven van Odenthal en zorgde daarmee voor de beslissing.

Barreto 7,5
Van de verdediging op het laatste moment toch naar het middenveld geschoven door de blessure van Tavsan. Edgar Barreto schuift sowieso al regelmatig op naar het middenveld en de routinier deed het prima. Zijn absentie achterin was ook nauwelijks te merken.

Bruijn 7,5
Bij zijn gemiste penalty dacht menig NEC’er even: ‘Wordt het zo’n avond?’ Maar Jordy Bruijn toonde karakter door de bal gewoon opnieuw te pakken bij de herkansing. Ook penaltyspecialisten missen weleens.

Okita 8
Hij kan het nog! Jonathan Okita kreeg in deze rubriek menig keer een onvoldoende met een venijnige tekst, maar over zijn optreden tegen Almere kunnen we alleen maar lovend zijn. Met een klasse goal brak de aanvaller de wedstrijd open. Dit nog twee keer doen en Okita promoveert met NEC.

Janga 7
Nee, de spits scoorde niet, maar als we naar de statistieken kijken, zit er zeker een voldoende in voor Rangelo Janga. De aanvaller won tegen Almere City veruit de meeste duels van iedereen bij NEC, namelijk 17. Daarna volgde Vet met 6. Janga won ook twaalf kopduels en was zo van waarde voor het team. Dat hij de bal geen enkele keer raakte in het strafschopgebied van de tegenstander is zeker een kritiekpunt voor een spits.

Invallers Mathias De Wolf, Thomas Beekman en Terell Ondaan kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement

1. Bruijn 6,18
2. Barreto 6,15
3. Van Eijden 6,04
4. Van Rooij 5,98
5. El Karouani 5,96