In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Op vrijdagavond kwam NEC nog op voorsprong op Het Kasteel, maar de wedstrijd tegen Sparta eindigde uiteindelijk in een gelijkspel (1-1).

Mattijs Branderhorst 6,5
Was in de lucht ijzersterk en trad een aantal keer goed op. Eerste tegendoelpunt sinds Ajax kon hij niet veel aan doen. Goede redding op het schot van Thy, kon de rebound niet voorkomen.

Bart van Rooij 6,5
Speelde verdedigend een goede wedstrijd, aanvallend was het beter dan vorige week maar hij heeft nog niet de vorm van vorig seizoen.

Ivan Marquez 7
Ja wat moeten we er nog van zeggen. Staat elke wedstrijd zijn mannetje en is een meer dan waardig vervanger van Rens van Eijden. Samen met Cas Odenthal geeft hij sinds Ajax amper iets weg achterin bij NEC.

Cas Odenthal 6,5
Speelde net als zijn partner een sterke wedstrijd. Het doelpunt kwam voort uit een snel schot van ‘zijn’ man en die liet hij iets te makkelijk draaien en schieten. Vandaar een half puntje lager dan zijn compagnon.

Souffian El Karouani 6
Was zowel verdedigend als aanvallend minder dan vorige week. Bij het doelpunt staat hij er niet helemaal lekker bij.

Dirk Proper 7,5
Ook tegen het fysieke Sparta weer de Man van de Wedstrijd. Aan de bal was het altijd al goed maar nu ook zonder bal belangrijk in de duels en als aanjager van de ploeg.

Mikkel Duelund 7
Was aan de bal weer erg sterk. Hij testte doelman Okoye in de eerste helft ook nog met een goed schot, maar helaas werd deze gepakt en werd het dus niet zijn eerste goal voor NEC.

Lasse Schöne 6,5
Herpakte zich van vorige week. Stond verdedigend zeker zijn mannetje en maakte een paar slimme overtredingen. Spelhervattingen zijn tot nu toe nog niet wat je verwacht van Lasse.

Jonathan Okita 6,5
Houdt zijn goede vorm vast en maakte het doelpunt voor de Nijmegenaren. Verspeelde echter wel de bal waar het tegendoelpunt uitkomt.

Ali Akman 5
Onzichtbaar in Rotterdam. Werkte hard, maar het wilde er niet uitkomen voor de jonge Turkse spits, net als tegen Willem II helaas.

Jordy Bruijn 6,5
Leek de strijd al vroeg te moeten staken, maar speelde een goede wedstrijd. Gaf een paar goede steekballetjes en was belangrijk met zijn mooie assist bij de goal van Okita.

Magnus Mattsson 6
Viel in voor bovenstaande Bruijn. Viel aardig in, maar kon nou niet echt gevaarlijk worden voor de Nijmegenaren.

De wissels Elayis Tavsan en Edgar Barreto speelden te weinig om in aanmerking te komen voor een cijfer.