In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC won dinsdag een zwaarbevochten duel van FC Groningen door een benutte penalty van Jordy Bruijn (0-1). Echte uitblinkers waren er niet aan Nijmeegse zijden, maar wel een aantal onvoldoendes.

Cillessen 6
Zijn slechte optreden in de derby lijkt toch effect te hebben gehad op zijn zelfvertrouwen. Sommige uittrappen gingen zo over de zijlijn en soms had de goalie ook moeite om de bal te klemmen. Hield wel de nul en voltooide daarmee zijn belangrijkste taak als doelman.

Van Rooij 6
De verdediging van NEC had niet super veel moeite met de Groningse aanvallers. Ook Van Rooij had weinig te duchten van zijn directe tegenstander, maar de rechtsback kon zich daarentegen aanvallend niet onderscheiden.

Márquez 6
Een stabiel optreden van de Spanjaard. Stond er als het nodig was, maar meer ook niet.

Sandler 6.5
Rogier Meijer instrueerde zijn spelers in de rust om vaker de lange bal te hanteren. Dat deed Sandler ook, waardoor invaller Pedro Marques zo op doelman Leeuwenburgh af kon en er uiteindelijk een penalty kwam. Kwam verdedigend verder ook niet echt in de problemen.

El Karouani 5.5
Was misschien met zijn hoofd al een beetje bij zijn presentatie die eigenlijk dinsdag al zou plaatsvinden. Was slordig aan de bal en bracht aanvallend, naast een enkele redelijke voorzet, weinig. Hopelijk kan hij zijn periode in Nijmegen goed afsluiten.

Schöne 6
Voetballend lukte het NEC niet om in de eerste helft door de Groningse organisatie heen te voetballen. Daardoor ging de ploeg van Meijer vaker de lange bal hanteren, wat resulteerde in het feit dat de middenvelders vaker werden overgeslagen.

Bruijn 6.5
Natuurlijk superbelangrijk als matchwinner met zijn penalty. Stond na Dimata ook als nummer twee op het lijstje, dus was het zijn goed recht om de penalty te nemen. Leek in de eerste helft wel erg zoekende. Maar doordat NEC in het tweede bedrijf vaker de lange bal hanteerde, kwam Bruijn beter tot zijn recht.

Proper 6
Net zoals Schöne kon Proper zich ook moeilijk onderscheiden. Maakte verder ook geen fouten, dus is een voldoende meer dan terecht.

Tavsan 5
Speelde opnieuw ongelukkig. Als je ziet hoe frivool het dan is als Musaba binnen de lijnen staat, begin je je toch af te vragen of Tavsan nog wel de nummer één rechtsbuiten is van NEC.

Dimata 4.5
Datzelfde geldt voor de concurrentiestrijd tussen Dimata en Marques. Hoelang blijft de Belg nog de voorkeur houden boven de Portugees. Inmiddels beginnen de supporters zich ook steeds meer te ergeren aan het vele vallen van de spits.

Mattsson 6
Speelde een prima pot, deed niks geks. De samenwerking tussen hem en Bruijn verliep prima.

Invallers Pedro Marques, Anthony Musaba en Joris Kramer kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.