In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur op het veld heeft gestaan een cijfer. NEC gaf voor de zoveelste keer dit seizoen een voorsprong in de laatste fase uit handen. In de laatste tien minuten wist PSV nog twee keer het net te vinden en daardoor alsnog te winnen van de Nijmegenaren (1-2). NEC kwam dus net tekort voor een stunt, maar mag tevreden zijn over hoe het zich presenteerde tegen PSV.

Branderhorst 7.5
Dat deze wedstrijd lang spannend bleef was mede te danken aan het uitstekende keeperswerk van Mattijs Branderhorst. De doelman was meerdere keren een sta in de weg voor de Eindhovenaren. Bij de goals was Branderhorst kansloos en daar valt hem ook weinig op aan te merken.

Van Rooij 6.5
Revancheerde zich goed na zijn belabberde wedstrijd van vorige week tegen RKC. Had geen makkelijke taak met het afstoppen van onder andere Cody Gakpo, Mario Götze en Bruma, maar dit deed de jonge vleugelverdediger met verve. Hij staat door zijn goede spel ook in het Elftal van de Week van het AD en Voetbalflitsen.nl.

Odenthal 6.5
Ook Cas Odenthal speelde erg sterk tegen PSV. Moest door de afwezigheid van Ivan Márquez verhuizen naar de rechter centrale positie achterin, maar dat leek hem weinig moeite te kosten. Je zag veel strijd en passie bij de jonge verdediger die zich graag wilde bewijzen. Zo gooide hij meerdere keren zijn lichaam voor een schot van de Eindhovenaren, waardoor Branderhorst niet eens in actie hoefde te komen.

Guth 7
Het is niet makkelijk om jezelf in de basis te spelen bij een elftal dat het goed staat achterin. Als de kans zich dan voordoet, moet je er wel staan en dat deed Rodrigo Guth uitstekend in de wedstrijd tegen PSV. De huurling van Atalanta had tot nu toe niet echt de kans gekregen om zich te laten zien en moest er meteen staan tegen PSV. PSV dat vooral bekend staat om zijn goede aanvallers, maar Guth liet zich niet kennen en speelde heel erg goed voor een basisdebutant.

Verdonk 6
Ook Calvin Verdonk speelde erg sterk in zijn basisdebuut. De verdediger, die normaal als linksback wordt gezien, kreeg deze keer de kans als linker centrale verdediger. Dit deed hij 89 minuten foutloos, maar zoals hij zelf ook al aangaf moest hij bij het tweede doelpunt van PSV meer doen om het zijn directe tegenstander moeilijker te maken. Voor de rest een prima pot van Verdonk.

El Karouani 6.5
Wat voor Bart van Rooij gelde, gaat ook op voor Souffian El Karouani. Hij speelde erg slecht tegen RKC en moest zich echt laten zien tegen PSV. Dat deed de Marokkaan dan ook met een aantal goede verdedigende ingrepen. De linksback liet zich ook aanvallend een paar keer goed zien. Hij moest eerder naar de kant met een blessure. Laten we hopen dat dit meevalt.

Schöne 7
Je zag vanaf het begin van de wedstrijd dat Lasse Schöne er zin in had. Hij voetbalde erg makkelijk en vond keer op keer de vrije man. Ook aanvallend liet de Deen zich meer zien dan normaal en dit is een positieve ontwikkeling. De goal kwam natuurlijk vanuit een vrije trap die hij nam, maar de meeste bedankjes voor die goal moeten toch naar PSV-doelman Joël Drommel.

Proper 6.5
Was echt de stofzuiger van NEC. Zat overal tussen en pakte extreem veel ballen af. Heeft veel vuile meters gelopen, maar ook door zijn voetballend vermogen komt er altijd wel een oplossing uit als hij aan de bal is. Een goede wedstrijd van de jonge middenvelder.

Tavsan 5.5
Het begint een beetje eentonig te worden bij Elayis Tavsan. Het talent is er, maar het komt er keer op keer niet uit. Was tegen PSV gewoon de minste op het veld. Hij had de kans om er 2-0 van te maken toen hij alleen op Drommel afging, hij verzaakte. Als die bal erin was gegaan, was het voor de Eindhovenaren heel moeilijk geworden om terug te komen.

Bruijn 6.5
Speelde als een soort valse spits, zoals in de wedstrijd tegen Ajax. Het ging hem dit keer echter een stuk beter af. Veel slimme balletjes en hij was erg belangrijk in het combinatiespel van de Nijmegenaren. Had nog wel wat doelgerichter mogen zijn soms.

Mattsson 7.5
Met afstand de beste aanvaller van NEC tegen PSV. Slimme loopacties, goede passes en doelgericht. Daarnaast maakte hij natuurlijk de goal, maar die had iedereen wel gemaakt vanaf die plek. Hij is ook beloond met een plek in het Elftal van de Week van VI.

Invallers Javier Vet, Mikkel Duelund, Ole Romeny en Ilias Bronkhorst kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.