In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een cijfer. NEC speelde zaterdag voor het eerst weer in een volle Goffert. Het publiek moest heel lang wachten op de gelijkmaker, maar in de laatste paar minuten was daar dan Jonathan Okita die een punt redde.

Mattijs Branderhorst 5.5
Speelde een dramatische bal op Ivan Marquez, wat leidde tot de 0-1. Hield daarentegen een bijna zeker doelpunt tegen. Een wisselvallig optreden dus van de zo geprezen goalie.

Bart van Rooij 5.5
Ook Bart van Rooij heeft wel eens betere wedstrijden gespeeld. Zijn voorzetten blijven ondermaats, maar verdedigend doet hij niet super veel fout.

Rodrigo Guth 5.5
Werd na de rust gewisseld. Volgens Rogier Meijer kwam dat, omdat NEC behoefte had aan een betere opbouwer op die plek. Hij had inderdaad weinig rust bij het opbouwen, wat leidde tot enkele fouten.

Ivan Márquez 4.5
Of hij nou wel of niet gecoacht werd bij de 0-1, je kan achterin nooit zoveel tijd nemen bij het aannemen van een bal. De 0-1 is dus vooral bij hem aan te rekenen. Speelde voor de rest een nietszeggende wedstrijd.

Cas Odenthal 5.5
Was erg slordig aan de bal en leek onrustig. Niet echt wat we van hem gewend zijn.

Souffian El Karouani 6
Speelde een redelijke wedstrijd. Zijn voorzetten blijven een wapen. Het leek wel of hij soms werd overgeslagen door zijn medespelers.

Édgar Barreto 5.5
Stond de eerste helft op het middenveld. Dat werd na rust iets anders door de wissel. Blijft belangrijk aan de bal, maar met Schöne en Barreto op een middenveld is het gevaarlijk om zo hoog op de helft van de tegenstander te staan. Ze zijn niet meer de snelste.

Lasse Schöne 5.5
Pakte een domme gele kaart, waardoor hij de derby tegen Vitesse mist. Hij wist na afloop niet dat hij op scherp stond. Speelde redelijk onopvallend voor zijn doen.

Jonathan Okita 6
Maakte de belangrijke gelijkmaker en kwam daarna zelfs nog dichtbij de winnende. Het is belangrijk voor een aanvaller om na een blessure snel weer een goal te maken, die heeft hij nu. Hopen op meer goeds van hem.

Elayis Tavsan 6.5
Verreweg de meest dreigende aanvaller bij NEC. Een goede assist bij de 1-1. Speelde verder erg sterk en laat dit al weken zien. Hopen dat hij dit vast kan houden.

Magnus Mattsson 4.5
Het is de laatste weken echt heel erg matig bij de Deen. Laat zich te weinig zien.

’46 Ali Akman 6.5
Leverde extreem veel arbeid, zoals we van hem gewend zijn. Zeker met een volle Goffert kan hij daarmee de ploeg op sleeptouw nemen. Viel ook erg goed in. Misschien dat Meijer volgende week wel voor hem moet gaan kiezen om te starten?

Invallers Dirk Proper, Javier Vet en Calvin Verdonk kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.