In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een cijfer. NEC won zaterdagavond overtuigend van een zwak Fortuna Sittard, dat geen moment in de wedstrijd heeft gezeten. Dat was ook zeker de verdiensten van NEC: de Nijmegenaren speelden uiterst volwassen en sprongen effectief met de kansen om.

Branderhorst 7
Mattijs Branderhorst werd amper getest, maar had toch een cruciale redding in de openingsfase bij een 0-0 stand. Maakte verder een uiterst betrouwbare indruk.

Van Rooij 7,5
Een prachtige assist van de rechtsback op Jonathan Okita bij de 0-1 en was zelf nog dichtbij de 1-4, maar zijn kopbal belandde in het zijnet.

Barreto 6
Was de enige in het elftal die een mindere avond had. Leverde wel heel veel ballen in bij de verkeerde kleur. Kan een keer gebeuren!

Marquez 7
Marquez veroorzaakte de penalty, die spelregeltechnisch misschien wel klopte maar natuurlijk nergens op slaat. Verder een stabiele wedstrijd van de Spaanse strijder.

Odenthal 7,5
Cas Odenthal speelde uiterst solide in het hart van de defensie. Aan de bal geen gekke dingen en zonder bal weinig te duchten van Seuntjens en consorten. De wanhoopspogingen van een meter of 30 spraken boekdelen.

El Karouani 7,5
Ook Souf speelde een lekkere pot. Had de 0-2 op zijn schoon uit een voorzet van Tavsan, maar de bal vloog voorlangs. Zal weer vol vertrouwen afreizen naar de nationale selectie van Marokko.

Schöne 7,5
De spelhervattingen waren alweer iets beter en op het middenveld heerste Schöne samen met Bruijn.

Bruijn 7,5
Daarom ook een 7,5 voor de Amsterdammer. Maakte een prachtig doelpunt met het hoofd en zorgde verder voor nog meer dreiging. Op het middenveld speelt hij toch echt lekkerder.

Okita 9
Jonathan Okita is niet te houden. Niet in het veld, maar als hij zo doorgaat wordt het een serieuze overweging om hem mogelijk in de winterstop voor een mooi bedrag nog te verkopen. Zijn aflopende contract wil hij vermoedelijk niet verlengen. Fantastische wedstrijd met twee assists en een goal.

Tavsan 8
Uitstekend doelpunt van de spits, die ook voor veel dreiging zorgde. Alleen zijn balverlies soms op linke plekken op het veld kan hij beter achterwege laten.

Mattsson 8
Magnus Mattsson staat niet op het scoreformulier maar had wel een geweldig aandeel in de zege. Kwam veelvuldig dreigend richting de goal, maar miste wat geluk in de afwerking.