In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC verraste vriend en vijand door een 0-2 ruststand tegen Excelsior om te buigen in een 3-2 overwinning. Een belabberde eerste helft gevolgd door een hoopvolle tweede helft levert dus gemengde cijfers op.

Norbert Alblas 5
Was gebrand op revanche, maar begon opnieuw matig aan de wedstrijd. De kopbal van Joël Zwarts leek houdbaar, maar Norbert Alblas grabbelde en liet de bal in. Bij de 2-0 was hij kansloos en in de tweede helft kwam Excelsior niet meer in de buurt van de goal van Alblas, die zo niet aan zijn zelfvertrouwen kon werken.

Bart van Rooij 6,5
In verdedigend opzicht was hij scherp en zat hij er dicht op bij zijn directe tegenstander Reuven Niemeijer. Ook liet hij zich weer wat meer in aanvallend opzicht zien. Prima wedstrijd van de rechtsback, die liet zien te willen knokken voor de punten.

Rens van Eijden 6,5
De aanvoerder van NEC heeft het de afgelopen weken niet makkelijk gehad, maar liet tegen Excelsior zien waarom hij niet zomaar de band om zijn arm draagt. Belangrijk voor de ploeg, scherp in de duels en alleen op snelheid af en toe geklopt.

Cas Odenthal 6
Het is stuivertje wisselen voor de plek van linkercentrale verdediger en dat is niet handig. Kevin Bukusu had een slechte eerste helft tegen Telstar en ook Cas Odenthal moest wennen aan zijn basisplek. In de tweede helft herstelde Odenthal zich, maar Rogier Meijer zou er goed aan doen om één speler meerdere wedstrijden te laten staan.

Souffian El Karouani 6,5
De broodnodige 2-2 kwam op zijn naam te staan, hoewel zijn vrije trap onderweg nog ergens aangeraakt leek te worden. Desondanks speelde Souffian El Karouani na rust een belangrijke rol in de comeback van NEC, met defensieve zekerheid en creativiteit in het aanvalsspel.

Lees ook: El Karouani ziet ‘suffe’ tegengoals: “Deden gewoon ons ding”

Edgar Barreto 5
De 36-jarige middenvelder mocht weer eens een wedstrijdje starten, maar overtuigde niet. Na 63 minuten werd hij er als eerste afgehaald en invaller Mathias de Wolf was in het resterende halfuur een stuk gevaarlijker. Een pijnlijke constatering, maar voorlopig brengt Edgar Barreto nog bijzonder weinig.

Jordy Bruijn 6,5
Je hebt twee wedstrijden op rij dik verdiend verloren, je hebt bijna 70 minuten achtergestaan tegen Excelsior, en in de 86’ste minuut kun je vanaf de stip de winnende treffer maken. Die druk op zijn schouders leek hem niks uit te maken, want hij schoot de penalty achteloos binnen. Een beloning op een prima tweede helft van Jordy Bruijn.

Dirk Proper 5
Misschien was Dirk Proper nog wat afgeleid door het afscheid van vriend Syb van Ottele, want Dirk Proper had het in de eerste helft totaal niet. Voor een speler van zijn talent leverde hij de bal bijzonder vaak in bij een Excelsior-speler. Ook voor hem geldt, de voor hem ingevallen Thomas Beekman stichtte een hoop meer gevaar.

Lees ook: Proper: “Niet mijn beste wedstrijd, maar mooi dat je 3-2 wint”

Elayis Tavsan 5
Tegen Telstar was Elayis Tavsan een lichtpuntje in de wedstrijd, maar tegen Excelsior was hij niet zichzelf. Weinig verrassende acties maakte de rechtsbuiten, bij de goals was hij niet betrokken en hij trok de verkeerde aandacht toen hij ruzie ging maken met teamgenoten Souffian El Karouani. Hij kan beter.

Terell Ondaan 5,5
Terell Ondaan mocht het een keer proberen in de spits na een aantal twijfelachtige optredens van Rangelo Janga. Hoewel hij een stuk meer aan de bal was dan zijn boomlange concurrent, deed hij er nog wat te weinig mee. Terwijl hij als spits met zijn snelheid en kracht best potentie heeft.

Jonathan Okita 7
De meest besproken NEC’er van de afgelopen weken. Dat Rogier Meijer hem liet staan, verbaasde menig fan, maar Jonathan Okita liet weer een sprankje van zijn oude vorm zien. Was bij alle drie de goals betrokken en gaf bij vlagen wat intelligente balletjes op zijn medespelers. Ga zo door Jona!

Mathias de Wolf, Thomas Beekman, Rangelo Janga en Javier Vet speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Algemeen klassement:
1. Bruijn 6,34
2. El Karouani 6,24
3. Vet 6,00
4. Van Rooij 5.97
5. Tavsan 5.94