In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een beoordeling. Zondagmiddag won NEC de eerste wedstrijd van het kalenderjaar. FC Den Bosch werd met 1-0 opzij gezet.

Mattijs Branderhorst 6,5
FC Den Bosch is amper gevaarlijk geweest. De schoten die de Brabantse aanvallers dan losten waren ook nog eens niet op goal gericht. Daardoor heeft Branderhorst eigenlijk weinig hoeven doen. Een degelijke wedstrijd van de doelman.

Bart van Rooij 6,5

Bart van Rooij begint een volleerd renpaard te worden. Draagt ook steeds meer bij in aanvallend opzicht. De tandem Van Rooij-Musaba kan een gevaarlijke tandem zijn als ze allebei in vorm zijn.

Rens van Eijden 7
De toch regelmatig scorende spits Ruben Rodrigues had niks in de melk te brokkelen tegen Rens van Eijden. De centrumverdediger kwam voortdurend goed voor zijn man en was bijna niet op een foutje te betrappen.
Josef Kvida 6
Af en toe wil Josef Kvida met zijn lange passen nog wel eens het middenveld oversteken. Verder viel de Tsjech weinig op in het spel van NEC. Verdedigend weinig in de problemen gekomen.

Bas Kuipers 5,5

Tegen een elftal dat met man en macht inzakt op de eigen helft zijn de backs erg belangrijk om alsnog in aanvallend opzicht gevaarlijk te worden. Aan de linkerkant had Bas Kuipers eigenlijk amper de bal en was zijn oplossing vaak een tikkie breed. Daar win je de oorlog niet mee. 

Jellert van Landschoot (90’ Frank Sturing) 6,5

De Belg speelde een prima pot als meest aanvallende middenvelder. Had pech dat zijn pegel in de tweede helft uiteenspatte op de lat.

Mart Dijkstra 6

Had een aantal goede diepteballen richting de zijkanten waaruit gevaar voortkwam. Hij heeft veel ballen onderschept door goede tackles, zelfs wanneer hij al geel op zak had. Teken dat Mart Dijkstra bijna nooit verslapt.
Dirk Proper (77’ Tom van de Looi) 6
Zijn basisdebuut door de schorsing van Zian Flemming. De veelgeprezen middenvelder had wellicht iets te veel druk op zijn schouders liggen. Speelde in principe een foutloze wedstrijd, maar speelde ook op safe. Er had soms wel wat meer creativiteit aan te pas mogen komen.

Anthony Musaba 6,5

In de tweede helft draaide hij zijn directe tegenstander meerdere keren dol, maar in de afronding was hij net niet gelukkig. Ook had hij af en toe wat eerder de bal mogen afgeven. Toch moet hij beter te veel dan te weinig dribbels inzetten, want het is bijna altijd gevaarlijk.

Ole Romeny (86’ Etien Velikonja) 5,5

De laatste weken voor de winterstop werd hij steeds meer een echte spits, maar tegen Den Bosch was het weinig soeps. Hij blijft veel (onnodig) naar de grond gaan en op gegeven moment is het Nijmeegse publiek daar wel klaar mee. Want hij kan echt wel voetballen. 

Jonathan Okita 7

De meest wisselvallige speler dit seizoen had het zondag weer even op zijn heupen. Zijn goal was vooral te danken aan foute passing van de Den Bosch-verdediging en de positionering van doelman Wouter van der Steen, maar het gaf hem wel wat vertrouwen om wat vaker het duel op te zoeken en schoten op het doel te vuren.

Scheidsrechter: Clay Ruperti 5

Voorlopig zal Clay Ruperti het nog moeten doen met potjes in de Keuken Kampioen Divisie. Want eerlijk is eerlijk, het is gewoon geen heel goede scheidsrechter. Zit er vaak naast, is af en toe onduidelijk naar de spelers toe en gaf aan beide partijen wel erg snel geel.

Tom van de Looi, Etien Velikonja en Frank Sturing speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.