In NEC op rapport krijgt iedere speler die minimaal en half uur gespeeld heeft een cijfer. De Nijmegenaren speelden vrijdag teleurstellend gelijk tegen Helmond Sport (2-2) en alleen Syb van Ottele kreeg een duidelijke voldoende.

Schuurman 5,5
Na zijn sterke debuut tegen NAC was het deze keer wat minder voor Job Schuurman, die de 2-2 misschien wel had moeten hebben. Kan gebeuren voor iemand die pas zijn tweede betaald voetbalwedstrijd speelde.

Van Rooij 6,5
Dat Bart van Rooij in deze defensie de meest ervaren speler is, zegt eigenlijk wel genoeg over de situatie bij NEC. De rechtsback maakte een mooie goal en speelde verder prima.

Odenthal 6
Wisselt goede dingen, zoals een steekpass op Okita in de eerste helft, af met heel slechte dingen zoals een foute inspeelpass of het niet goed timen van instappen. Daardoor lijkt het allemaal wat fragiel.

Van Ottele 7
NEC verspeelde dan wel een voorsprong, maar wat speelde Syb van Ottele een goede wedstrijd. Rust aan de bal, durven indribbelen en af en toe nog een uitstekende tackle om de bal te veroveren. Net als tegen NAC de beste aan NEC-kant.

El Karouani 6,5
Bleef vaker achter tegen Helmond Sport, waar Van Rooij de aanval koos. Souffian El Karouani is in de duels en in het coachen van bijvoorbeeld Joep van der Sluijs erg belangrijk. Een back staat er in de eerste plaats natuurlijk om te verdedigen.

Tavsan 5
Ondanks de assist op Van Rooij een onvoldoende voor Elayis Tavsan, die een enorme kans op 3-1 liet liggen en af en toe (opnieuw) te snel voor eigen succes ging terwijl dat niet de juiste keuze was.

Barreto 5,5
Het is fijn om een routinier op het middenveld te hebben om de lijnen uit te zetten, maar in verdedigend opzicht wordt Edgar Barreto toch opvallend vaak en eenvoudig voorbijgelopen.

Bruijn 6,5
De man waar het vaak bij begint op het middenveld en bij uitzakken achterin. Met passes en acties weer belangrijk. Gelukkig voor NEC pakte Dirk Proper zijn rol goed op nadat Bruijn was uitgevallen met een blessure.

Van der Sluijs 6
Liet in de eerste helft een aantal goede combinaties zien met El Karouani en Ondaan en testte de doelman van Helmond Sport met een goed schot, maar er zat meer in voor Joep van der Sluijs. In de tweede helft was de pit eruit en werd hij terecht gewisseld.

Ondaan 6,5
Klasse goal van Terell Ondaan, vrijwel helemaal zelf gedaan vanaf de rechterflank. Combineerde voorin daarnaast ook een aantal keer goed.

Okita 5
De bal wil er maar niet in bij Jonathan Okita. Hij miste meerdere grote kansen tegen Helmond Sport, daardoor deze onvoldoende.

Invallers Ayman Sellouf, Dirk Proper en Thomas Beekman kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement:
1. Alblas 6,56
2. Bruijn 6,50
3. El Karouani 6,45
4. Tavsan 6,40
5. Van Rooij 6,36
 
Spelers moeten minimaal de helft van de wedstrijden gespeeld hebben om opgenomen te kunnen worden in het algemeen klassement.