In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. In de generale repetitie tegen PEC Zwolle kwam NEC tot genoeg kansen, maar was het net niet scherp genoeg voor de goal.

Cillessen 6,5
Had niet zoveel te doen als zijn voornaamgenoot en collega aan de andere kant, maar als hij er moest staan, stond hij er. Jasper Cillessen was op de poeiers van Thomas Lam en Odysseus Velanas kansloos.

Pereira 4,5
Heeft zijn waarde nog niet kunnen bewijzen sinds zijn definitieve overname door NEC. Brayann Pereira was niet secuur in zijn passing, moet nodig werken aan zijn eerste aanname en is behoorlijk druistig.

Sandler 7,5
Tegen de club waar hij zijn eerste stappen in het profvoetbal zette, liet Philippe Sandler zien waarom hij door Manchester City werd weggekocht bij PEC Zwolle. Hij gaat in topvorm naar De Kuip en dat heeft NEC zeker nodig, wil het kans maken op de eerste hoofdprijs in de historie.

Nuytinck 6
De aanvoerder was na afloop furieus dat NEC hier niet met drie punten wegging. En daar heeft Bram Nuytinck een punt. Zelf speelde hij degelijk, zeker gezien ‘zijn verschrikkelijke week’, zoals hij het zelf noemde, waarin hij lang ziek is geweest.

Verdonk 6
De linksback van NEC is het beste wanneer hij zich in een tegenstander kan vastbijten. Vandaag kwam hij weinig één op één met Younes Namli te staan. Volgende week zal hij de degens kruisen met Yankuba Minteh, maar daar is hij klaar voor.

Hoedemakers 6,5
Ook Mees Hoedemakers is al tijden in de beste vorm van zijn NEC-carrière. Vorige week een goal tegen Vitesse, vandaag opnieuw stabiel. Klasse Mees.

Chery 6
Dat kan niet gezegd worden van Tjaronn Chery, die zijn gewenste niveau nog een beetje moet vinden sinds hij hersteld is van zijn blessure. Wel de enige met ervaring in een bekerfinale, dus dat kan hij zondag tonen.

Proper 6
Zoals gepland speelde Dirk Proper een halfuur tegen PEC, om op te bouwen richting de bekerfinale. Daarin zag je wel dat hij nog wat voorzichtig was. De échte Dirk was nog niet te zien, maar hopelijk spaart hij dat op voor volgende week.

(32′ González) 7
De Spanjaard viel goed in voor Proper. Zal teleurgesteld zijn geweest met zijn plek op de bank, maar Rober González heeft laten zien waarom hij dat anders zou doen. Gaf een prima voorzet op de gelijkmaker.

Hansen 7
In de eerste helft was Sontje Hansen een plaag voor de linksback van PEC, waardoor hij geregeld onreglementair afgestopt werd. Dat was ook zo bij het penaltymoment dat de tweede goal opleverde. Helaas ook typerend: moest er na een uur noodgedwongen vanaf.

Ogawa 7,5
Hij zal gebaald hebben dat zijn twee goals slechts één punt opleverden, maar Koki Ogawa staat inmiddels op tien Eredivisiegoals. De zelfverzekerdheid waarmee hij de penalty door het midden stiftte, verraadt veel over zijn zelfvertrouwen momenteel.

Sano 7
Je wil Kodai Sano toch echt het liefst op het middenveld hebben. Hij startte als linksbuiten en werd daar te weinig in het spel gebracht, maar schoof na een halfuur naar het middenveld en liet daar zien dat hij meer dan uitstekend kan voetballen.

Invallers Youri Baas en Sylla Sow speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.