In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC kwam zondag in de blessuretijd tot twee keer toe terug van een achterstand. Qua veerkracht niks aan te merken op de Nijmegenaren, maar voorafgaand aan het duel had men er misschien meer van verwacht.

Cillessen 6,5
Kon weinig doen aan de drie tegendoelpunten en hield NEC een aantal keer in de wedstrijd door prima reddingen. Opnieuw een meer dan degelijk optreden van de Groesbeker.

Van Rooij 5,5
Een redelijk onzichtbaar optreden van de back, die het er niet makkelijker kreeg doordat zijn maatje voor hem, Elayis Tavsan, twee keer geel kreeg en dus het veld moest verlaten.

Ross 6
Blijft een pure verdediger. Echt voetballen kan hij niet, maar het is wel fijn om te weten dat hij ieder kopduel wint.

Nuytinck 5
Zag er bij de 1-1 niet goed uit. Had er misschien mee te maken dat hij de hele week ziek is geweest. Maar ook al ben je ziek, een man zo bij je weg laten lopen mag niet.

Verdonk 7
Het blijft bizar om te beseffen dat Verdonk vorig seizoen tweede keus was en vooral op de bank plaatst moest nemen. Wat speelt hij de laatste weken toch met overtuiging. Het maakt hem niet uit waar hij staat, hij zit overal tussen en werkt ontzettend hard.

Hoedemakers 6,5
Het lijkt er steeds meer op dat hij op de plek van Lasse Schöne mag gaan staan. Dat doet hij de afgelopen twee Eredivisiewedstrijden alleraardigst. Brengt wat meer diepgang en loopvermogen op het middenveld. Iets wat er soms ontbrak bij NEC.

Mattsson 6,5
De Deen blijft maar scoren. Nu weliswaar vanaf elf meter, maar dan moet je het ook maar doen op dat moment. Staat gewoon op plek 4 op de topscorerslijst. Speelt vrij en vol met vertrouwen en dat is genieten.

Proper 5,5
Zit in een iets mindere fase. Minder aanwezig dan dat hij misschien zou willen, maar niet per sé erg ondermaats. Hopen dat hij zijn vorm van het begin van het seizoen weer terug gaat vinden.

Tavsan 5
Bracht dreiging in de eerste helft. Het is echter oliedom als je zo’n makkelijke eerste gele kaart krijgt, om dan op die manier je tweede te pakken. Tavsan zou beter moeten weten en benadeelde daarmee zijn ploeg.

Ogawa 7,5
Het was afwachten hoe de Japanner zou reageren op de hele situatie. Dat deed Ogawa echter uitstekend. Doet wat voor een spits het belangrijkste is: scoren. Hij weet waar hij moet lopen en wacht op zijn kans, prima pot van Koki.

Olden Larsen 6
Werkte hard, maar de vraag is of je als buitenspeler daar op afgerekend wil worden. Je merkt wel dat hij iets beter begint te renderen in het elftal. Het is te hopen dat Olden Larsen die weg omhoog door blijft zetten en dat hij dan ook belangrijk kan worden.

Lasse Schöne, Youri Baas, Rober González en Sontje Hansen kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.