In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen SC Heerenveen komt nauwelijks iemand bij de Nijmegenaren uit boven een 6, mede door een erbarmelijk slechte eerste helft.

Robin Roefs 6.5

Had wellicht de bal iets beter kunnen verwerken bij het schot van Osame Sahraoui, waarna Patrik Walemark de 1-0 maakte. Maar daarna was Robin Roefs bij meerdere situatie de redder in nood. Liet zich door zijn foutje dus niet van de wijs te brengen.

Bart van Rooij 6

In de eerste paar minuten had zijn directe tegenstander Sahraoui een vrije rol op het middenveld, maar zodra hij weer recht tegenover Bart van Rooij stond, was hij hem maar weinig de baas.

Philippe Sandler 6.5

Een enkele keer ging zijn rush naar voren bijna helemaal fout, maar over het algemeen is hij solide. Verdedigend sowieso, maar in aanvallend opzicht lijkt Philippe Sandler de enige man te zijn die de bal naar een medespeler verder op het veld weet te krijgen. De 1-1 is daar een voorbeeld van.

Bram Nuytinck 4.5

In de eerste helft was Bram Nuytinck behoorlijk aan het schutteren. Greep niet adequaat in als de aanvallers van Heerenveen zijn kant opkwamen en het enige wat hij kon mét de bal is hem snoeihard wegrossen. Moet echt beter kunnen.

Calvin Verdonk 5.5

Zag Walemark volledig over het hoofd en was niet dus scherp genoeg bij de rebound, waardoor de Zweed de 1-0 kon maken. Calvin Verdonk speelde verder geen opvallende wedstrijd.

Dirk Proper 6

Zou graag met vertrouwen naar Jong Oranje hebben willen afreizen, maar speelde voor NEC zeker betere wedstrijden dit seizoen. Dirk Proper was wel in balbezit de belangrijkste speler voor Rogier Meijer, maar kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

Magnus Mattsson 5.5

Werkte opnieuw heel hard, daar kunnen we de Deen niks in verwijten. Maar Magnus Mattsson kwam echter amper voor in het aanvalsspel van NEC en dat is als nummer 10 toch wel een vereiste.

Lasse Schöne 5

Werd na 70 minuten moegestreden gewisseld. Je zag dat Lasse Schöne vaak de voetballende oplossing probeerde te zoeken, maar dat ging lang niet altijd goed. Hij was daarom ook zichtbaar gefrustreerd op het veld.

Rober Gonzalez 4.5

Doordat hij tegenover aanvallende wingback Mats Köhlert stond, was hij meer aan het verdedigen dan aan het aanvallen. Althans, dat was de bedoeling, maar Rober González was de Duitser voortdurend kwijt.

Bas Dost 6

Een echte spitsengoal maakte Bas Dost, doordat hij op de goede plek stond. Verder was zijn rol helder: keeperballen van Roefs aannemen en zo een aanval starten. Dat deed hij behoorlijk. Maar kansen heeft hij naast zijn goal niet gehad.

Sontje Hansen 6

De gevaarlijkste aanvaller was Sontje Hansen, maar zijn rendement laat voorlopig echt nog te wensen over. Zijn loopactie en schot zorgde uiteindelijk voor de enige treffer van NEC, maar hij zou veel meer kunnen dan dit.

Lars Olden Larsen, Mathias Ross, Mees Hoedemakers en Kodai Sano speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.