In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. In Waalwijk kwam er een einde aan de sterke reeks van NEC. RKC was, na een dramatische eerste helft van de Nijmegenaren, met 2-0 te sterk.

Cillessen 6
Het zat Jasper niet mee. Moest na zeven minuten al vissen en werd daarna niet geholpen door de VAR. Pakte de strafschop van Van den Buijs erg goed en leek NEC daarmee in de wedstrijd te houden. Gaf nog bijna een assist op Chery en had ook in de tweede helft een goede redding voor de Nijmegenaren.

Van Rooij 4,5
Had net als heel NEC een offday. Had weinig grip op de aanvallers van RKC en was ook in aanvallend opzicht niet in goede doen.

Sandler 4,5
Leek niet zichzelf in Waalwijk. De normaal zo koele verdediger gaf op ongelukkige wijze een penalty weg, maar zat er ook niet goed bij bij de openingstreffer. Wat helemaal opviel was zijn slordigheid in de passing, iets waar hij normaal juist in uitblinkt.

Nuytinck 4
In de tweede helft werd Sandler erg boos op de aanvoerder, nadat hij een overtreding moest maken om de aanval eruit te halen. Nuytinck dekte niet goed door. Speelde verder allesbehalve een sterke wedstrijd.

Verdonk 4,5
Ook Verdonk was erg slordig. Net als de rest van het elftal kreeg de linksback de bal niet bij de goede kleur. Had het erg lastig met de bewegelijke Cleonise. Leek ook de reden dat de strafschop opnieuw genomen moest worden.

Proper 5
Had het erg lastig op het middenveld. Typerend voor de avond was het schot van de kleine middenvelder. Een teruggetrokken bal kwam bij hem, maar Proper schoot deze zo wat het stadion uit.

Chery 5
Was een van de weinige spelers bij NEC waar nog iets vanuit kwam. Hij testte doelman Vaessen nog een keertje, maar was verder ook slordig. Dat waren we niet gewend na zijn eerste duels in het rood-groen-zwart.

Hoedemakers 3,5
Deed niets tot weinig goed in de minuten die hij speelde. De middenvelder was verantwoordelijk voor de vrije trap die de 1-0 van RKC opleverde. Ook Meijer snapte weinig van die overtreding. “Mees, wat doe je?”, riep de trainer hard over het veld.

(45′ Sow) 5
Moest invallen als breekijzer in de Nijmeegse aanval. Hield niet veel ballen vast en kon niet het verschil maken tegen zijn oude club.

Hansen 3,5
Daar waar NEC een goede reeks beleefde, geldt dat voor Hansen niet. De rechtsbuiten is al enkele weken een dissonant bij de Nijmegenaren en tegen RKC was dat niet anders. Kwam zijn man niet voorbij en speelde al met al een slechte wedstrijd. De wissel in de rust zag eigenlijk iedereen wel aankomen.

(45′ González) 5,5
Liet zich zien bij zijn invalbeurt. Maakte wat acties, al lukten deze niet allemaal. Was wel gevaarlijk met enkele schoten. De Spanjaard is een optie om Hansen te vervangen aan de rechterkant van de aanval.

Ogawa 5
Was tegen ADO nog de grote man, maar kon tegen RKC niks klaarmaken. Kreeg geen enkele bruikbare bal en was zelf niet sterk in de punt van de aanval. Was in de tweede helft dichtbij een goal, maar vanuit een moeilijke hoek werd er redding gebracht.

Sano 4,5
De jonge Japanner had het lastig. Ook hij was slordig aan de bal en in zijn acties. Ook na de wissels kwam hij op het middenveld niet echt uit de verf.

Yvandro Borges Sanches en Youri Baas kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.