In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen AZ, een wedstrijd die grotendeels overschaduwd werd door het onverwachts neergaan van Bas Dost, speelde NEC een uitstekende wedstrijd. Dit was alweer dik een maand geleden, in het restant gebeurde weinig meer. De cijfers zijn dus gebaseerd op de eerste 89 minuten.

Cillessen 7.5
Kreeg weer de voorkeur boven Robin Roefs en liet zien waarom hij nog steeds de nummer één van NEC behoort te zijn. Zeker in de tweede helft kreeg Cillessen het namelijk bijzonder druk, maar los van de lucky goal van AZ was hij weer ouderwets onpasseerbaar.

Van Wermeskerken 7
Het was ruim vijf maanden dat Sai van Wermeskerken voor het laatst een wedstrijd meedeed vanaf de start. Dat zag je richting het einde van de wedstrijd, waarin hij wat kortademig werd, maar voor de rest speelde de Japanner een kei van een pot.

Ross 6.5
Bram Nuytinck was eind oktober het hele weekend ziek en dus moest Mathias Ross de leider van de verdediging worden. Dat deed hij naar behoren. Hij was sterk in de lucht en nam achterin geen onnodige risico’s.

Verdonk 7
Wanneer de nood het hoogst is, is daar Calvin Verdonk. En dus stond hij bij afwezigheid van Phillippe Sandler en Bram Nuytinck maar weer eens centraal achterin. En dat ging hem zoals altijd dit seizoen weer uitstekend af.

Baas 6.5
Zal geschrokken zijn van de kritieken die hij kreeg na zijn beroerde seizoensstart. Maar tegen AZ liet Youri Baas verdedigend weinig steken vallen. Dit is meer wat we van hem willen zien.

Proper 7.5
Was opnieuw de felste middenvelder aan Nijmeegse zijde en was bovendien scherp voorafgaand aan de 1-0 en leverde de bal af bij Bas Dost, die een simpele kopbal op prachtige wijze tot assist promoveerde.

Mattsson 7
Achter Vangelis Pavlidis, Santiago Gimenez, Luuk de Jong en Sem Steijn staat Magnus Mattsson te pronken als vijfde topscorer van Nederland. Ook in deze combinatie met Dost had Mattsson zijn neusje voor de goal weer bij zich.

Hoedemakers 6.5
Zijn eerste basisplaats sinds de seizoensopener tegen Excelsior, ter faveure van aanvoerder Lasse Schöne. Maar hij liet zien waarom hij eens een basisplek verdiende, want hij liep veel en werkte hard.

Hansen 7
In het uur dat hij meedeed liet hij geregeld wat moois zien. Zijn prachtige voorzet op Lars Olden Larsen had meer verdiend, want dat blijft het probleem van Sontje Hansen: rendement.

Dost 8
Met een goal en een assist was Bas Dost in het eerste halfuur ontzettend belangrijk voor NEC. Eerst een prachtige volley van buiten de zestien, daarna een bekeken balletje breed op Mattsson. Een heel naar einde van de wedstrijd doet zijn prestaties dan wat vergeten, daarom alle lof voor Bas Dost.

Olden Larsen 5
Hij heeft een tijdje op de bank gezeten, maar dat heeft hem niet per se goed gedaan. Opnieuw was Olden Larsen de zwakste man op het veld. Zeker die kopbal had er in gemoeten en verder kwam de Noor eigenlijk niet in het spel voor. Jammer.

Elayis Tavsan, Lasse Schöne, D’Leanu Arts, Phillippe Sandler, Bram Nuytinck en Kodai Sano kwamen te kort aan spelen toe om in aanmerking te komen voor een beoordeling.