In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Ondanks dat NEC niet goed speelde wist het wel een historische zege te boeken bij Jong Ajax (0-1).

Mattijs Branderhorst 6,5
Een paar keer met kunst en vliegwerk, maar de NEC goalie hield zijn doel schoon voor het eerst in meer dan een maand.

Bart van Rooij 7
De tank van Van Rooij is nog lang niet leeg. Ook op De Toekomst bleef de rechtsachter tot de laatste minuut mee naar voren gaan. Zijn voorzetten, bijna allemaal laag dit duel, waren minder succesvol dan tegen Jong AZ.

Terry Lartey Sanniez 7
Terry blijft verrassen met stabiele wedstrijden op een voor hem ongewone plek links centraal in de verdediging. Doet verdedigend geen gekke dingen en kiest vaak voor de meest logische spelvoortzettingen.

Cas Odenthal 6
Het blijft lastig voor Odenthal om een foutloze wedstrijd te spelen. Ook nu verdedigen vaak meer dan prima maar af en toe een slippertje in de opbouw. Is ook nog niet echt de baas in de verdediging ondanks de aanvoerdersband om zijn arm.

Édgar Barreto 6.5
Voor de tweede week op rij de matchwinner met een rake kopbal uit een corner. Maakt optimaal gebruik van dat de aandacht van de tegenstanders uitgaat naar langere NEC’ers. In het begin een paar keer merkwaardig balverlies, maar in de tweede helft vaak belangrijk in het veroveren van de bal.

Souffian El Karouani 6,5
Revancheerde zich voor de mindere wedstrijd vorige week. Er zat gelukkig weer veel meer pit in de linksachter. Net als zijn collega op rechts, bleef ook Souffian tot het einde toe vuile meters naar voren maken om ruimte te creeëren voor de aanvallers. Verdedigend kende hij geen moeite met de aanvallers uit Amsterdam.

Javier Vet 6
Een magere voldoende voor de middenvelder. Komt soms minutenlang niet in het spel voor, maar wist ook een paar keer met goede intercepties een counter voor NEC in te luiden.

Elayis Tavsan 5
De fase waarin alles wat van Elayis’ voeten vertrok in goud veranderde ligt al eventje achter de talentvolle aanvaller. Varieerde meer dan de tegenstanders van hem gewend zijn, en kapte vaker naar zijn rechter, maar daarin zit minder precisie. De wekelijkse poging van 30 meter die huizenhoog overvliegt mag hij achterwege laten, en dat laten zijn ploeggenoten hem ook vaker zichtbaar weten.

Dirk Proper 6,5
Hard werkend en af en toe een geniale pass die een gevaarlijke aanval inluidt. Dat is al weken hoe het spel van de middenvelder valt samen te vatten. Had het in de tweede helft lastig met de vele positiewisselingen van Jong Ajax.

Jonathan Okita 6
Okita komt hopelijk langzaam op stoom. Doet vaak niet veel fout, maar ook niet heel vaak iets heel erg dreigends. Komt maar spaarzaam in balbezit rond de 16 van de tegenstander. Wist wel met een goede passeeractie een tweede gele kaart bij zijn tegenstander te forceren, en dat maakte de slotfase een stuk makkelijker voor zijn team.

Rangelo Janga 6.5
Zoals zo vaak viel er op zijn werkethiek niets aan te merken. Hielp zijn ploeg regelmatig op de helft van Jong Ajax te komen, door lastige ballen te controleren, maar kwam eigenlijk nooit in scoringspositie.

Invaller Thomas Beekman kwam niet in aanmerking voor een cijfer.

Algemeen Klassement

  1. Bruijn 6,15
  2. Barreto 6,08
  3. Van Rooij 5,99
  4. El Karouani 5,99
  5. Proper 5,98