In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Daar gaan we in de play-offs nog even mee door. NEC wervelde donderdagavond langs Roda JC. Eigenlijk zonder uitblinker, of waren er juist 11 uitblinkers?

Branderhorst 7,5
Mattijs Branderhorst had niet eens zoveel te doen, maar deed aan de bal ook geen gekke dingen. Met zijn lange bal op Janga had hij een groot aandeel in de 3-0 van Okita.

Van Rooij 8
Met zijn magistrale doelpunt bezorgde Bart van Rooij zijn ploeg een bliksemstart. Daarna ging hij voorop in de strijd en met zijn agressieve verdedigen en aanvallen speelde hij Absalem binnen no-time volledig uit de wedstrijd.

Sanniez 7,5
Terry Lartey Sanniez oogde weer erg stabiel. Probeert altijd vooruit te voetballen en verdedigend staat hij zijn mannetje wel.

Van Eijden 7,5
Was net als Janga heel gretig bij de 2-0, maar Janga bleek net wat gretiger. Het is al vaker aangegeven hoe ongelooflijk belangrijk Van Eijden voor deze ploeg is.

Odenthal 7
Completeert het verdedigingstrio dat de hele wedstrijd werkelijk niks weggaf. Topprestatie! Odenthal had alleen net wat meer moeite met het onder de druk uitvoetballen dan zijn compagnons.

El Karouani 7
Linksback had het de eerste paar minuten nog wat moeilijk met Goppel, maar dat gevaar werd al snel afgewimpeld. Speelde verder een prima wedstrijd.

Barreto 8,5
Édgar Barreto kreeg een staande ovatie in het stadion, maar ook in de studio van ESPN ging analist Hans Kraay Jr. voor hem staan. Op 36-jarige leeftijd nog zo goed, het was genieten van Edje.

Vet 7,5
Won vrijwel alle duels op het middenveld en was veel in de zestien te vinden. Zijn doelpuntje heeft hij nog even bewaard voor zondag.

Bruijn 8
Met zijn schitterende opening op Van Rooij was hij net als in Almere belangrijk bij de openingstreffer. Zijn vrije trap bij de 2-0 was fraai, zijn steekballetje op Thomas Beekman vlak voor tijd nog fraaier. De lat stond Beekman in de weg.

Janga 8,5
Zoals we hem niet vaak gezien hebben dit seizoen. Bij alle drie de doelpunten ontzettend belangrijk. Knappe aanname van een lange bal voorafgaand aan de 1-0, bij de 2-0 was hij er als de kippen bij en bij de 3-0 gaf hij de assist op Okita.

Okita 8
En diezelfde Okita speelde ook een goede wedstrijd. Nu al drie goals in de play-offs, op hoeveel zal hij eindigen?

Thomas Beekman, Mathias de Wolf en Terell Ondaan kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement

1. Bruijn 6,23
= Barreto 6,23
3. Van Eijden 6,09
4. Van Rooij 6,02
5. El Karouani 5,99