In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Zaterdagavond won NEC uiteindelijk relatief eenvoudig van PEC Zwolle. Toch werd het nog even spannend omdat NEC niet eerder PEC de genadeklap uitdeelde. Het was invaller Youri Baas die de wedstrijd definitief in het slot gooide (1-3).

Cillessen 5,5
Een nipte voldoende voor de goalie, die zeker niet vrijuit ging bij de goal van Namli. In de eerste helft kreeg Cillessen hulp van de lat bij de grootste kans van PEC.

Van Rooij 8
Een uitstekende pot van de rechtsback bekroond met een fantastisch doelpunt. Mocht na de wedstrijd niet alleen de felicitaties in ontvangst nemen, maar ook Velanas uit zijn achterzak halen.

Sandler 7,5
Het wordt eentonig, maar weer uitmuntend gespeeld door de verdediger. Is eigenlijk echt te goed voor NEC en de Eredivisie, maar die blessures… speelde voor de tweede keer 90 minuten achter elkaar en dat biedt hoop.

Nuytinck 7,5
Lijkt uit de dip die hem eerder parten speelde. Won vrijwel al zijn duels, was belangrijk in de coaching en scoorde zijn eerste goal in 10 jaar voor rood-groen-zwart. De grensrechter besloot echter anders. Trakteerde de supporters op een ouderwetse ziege-zagge na afloop.

Verdonk 6,5
Had redelijk grip op de handige Namli, maar bij de 1-2 was deze hem toch even te slim af. Bij de bevrijdende treffer van Baas toverde hij de bal naar zijn voormalige concurrent.

Proper 6,5
Wisselde goede fases af met regelmatig balverlies. Lijkt zonder Schöne naast zich wat vrijer te voetballen, zowel voorwaarts als achterwaarts.

Mattsson 6,5
Speelde verdienstelijk, draaide soms handig weg maar kon niet optimaal profiteren van de ruimte die er lag na de treffer van Van Rooij. Meer secuur in de tegenstoot en Mattsson had zijn statistieken nog behoorlijk op kunnen krikken.

Hoedemakers 6,5
Brengt wat meer dynamiek dan Schöne en heeft in beide voeten een prachtige trap. Jammer dat het dringen is op het Nijmeegse middenveld, want Hoedemakers zou bij veel clubs in de Eredivisie gegarandeerd basisspeler zijn.

Tavsan 8
Speelde zijn eerste tegenstander MacNulty volledig dronken. Keer op keer was de rechteraanvaller zijn directe tegenstander te slim af. Maakte een prima goal en met wat meer rust en overzicht had Tavsan de wedstrijd voor NEC vroegtijdig kunnen beslissen.

Ogawa 5,5
Zeer onopvallend en deed nauwelijks mee in het Nijmeegse aanvalsspel. Een voldoende voor de moeite en het druk zetten op de Zwolle-verdediging.

Hansen 6
Ook Hansen had (weer?) niet zijn dag, maar was met een halve assist bij de openingstreffer toch belangrijker. Hansen is een echte handenbinder als hij het op de heupen heeft, anders niet meer dan een momentenvoetballer. Het aantal momenten bleef vandaag steken op één.

Lasse Schöne, Rober González, Youri Baas, Kodai Sano en Mathias Ross kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.