In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Na een 3-0 achterstand na een uur, leek het een zware avond te worden voor NEC in Eindhoven. Toch kwamen de Nijmegenaren knap terug tegen de nummer twee van de Eredivisie, maar een volledige comeback zat er niet in (3-2). Beide doelpunten kwamen tot stand door invallers.

Branderhorst 7
Normaal zou je geen zeven geven aan een doelman die drie doelpunten tegen krijgt, maar zonder Branderhorst waren het er meer geweest. De doelman hield NEC meerdere malen op de been en dat was niet voor het eerst dit seizoen.

Van Rooij 6,5
Net zoals Dusan Tadic een paar weken geleden, had Cody Gakpo ook een moeilijke wedstrijd tegen Bart van Rooij. De verdediger speelde erg sterk en gaf ook de assist op de 3-1 van Mikkel Duelund.

Marquez 6
Een typische Marquez wedstrijd. Hij was fel en speelde op het randje. Met een scheidsrechter als Nijhuis kan dat ook zeker.

Guth 6,5
Laat zich week in week uit zien als stabiele factor. Ook tegen een topploeg als PSV speelde hij erg sterk. Was nog dichtbij een goal, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

El Karouani 7
Speelde een erg sterke wedstrijd en was met zijn rushes erg gevaarlijk. Een goede wisselwerking tussen hem en invaller Cissoko. Zijn voorzetten zijn een wapen.

Schöne 6
Speelde een erg slordige eerste helft, maar herpakte zich goed in het tweede deel. Misschien toch een idee om de vrije trappen aan anderen over te laten.

Bruijn 5
Hij speelde opnieuw op de tien positie, maar dat pakte niet goed uit. Erg slordig en zijn wissel was begrijpelijk.

Proper 6,5
Kreeg opnieuw de kans op het middenveld en speelde verdienstelijk. Sterk in de duels en gooit alles in de strijd. Prima pot!

Tavsan 5,5
Als hij toch die oogkleppen af zou doen. Dan zou het een topspeler in de Eredivisie zijn en zijn rendement een stuk hoger liggen.

Akman 4,5
Onzichtbaar. Staat in het veld om zijn werklust, maar moet dat dan wel laten zien.

Okita 5
Scoorde de penalty, maar verder was hij erg matig. Al weken is het hopen op zijn bevlieging, maar die komt tot nu toe niet.

’55 Vet 6
Opnieuw speelde Vet een prima pot als invaller. Wat moet hij anders doen om in de basis te komen?

’55 Duelund 6,5
Viel erg goed in. Maakte natuurlijk de belangrijke 3-1, waardoor het weer een wedstrijd werd. Kijkt met veel hoop uit naar zondag.

’55 Cissoko 6,5
Voor zijn derde wedstrijd speelde hij zeer sterk. Versierde heel professioneel de penalty, waardoor het nog echt spanend werd in Eindhoven. Zijn acties zijn een wapen voor de toekomst.

Ilias Bronkhorst speelde te kort om in aanmerking te komen voor een cijfer.