In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. De Nijmegenaren wisten de rug vrijdag niet te rechten op bezoek bij Almere City. Een totaal onnodige kansloze 2-0 nederlaag betekende de tweede nederlaag op rij voor de ploeg van Rogier Meijer.

Branderhorst 6
De doelman ‘veroorzaakte’ een bizarre penalty, maar daarover kun je hem weinig kwalijk nemen. Ook bij de 1-0 was hij kansloos op de snoeiharde inzet van Thomas Verheydt.

Van Rooij 5
Was nauwelijks te zien en je mag toch meer verwachten van een back van zijn kaliber die zo hoog op het veld staat opgesteld.

Lartey Sanniez 5,5
Ga er maar aanstaan, je eerste basisplaats sinds september 2019. Sanniez maakte de 90 minuten vol en deed weinig gekke dingen, al was hij wel degene die het Odenthal erg lastig maakte bij de openingstreffer.

Odenthal 4,5
Want bij die openingstreffer schoot Odenthal de bal wel heel klungelig weg waardoor die vol op de borst van Verheydt belandde. Het leidde en lastige avond voor de Nijmegenaren in.

Bukusu 5
Meijer gaf het zelf al aan: Bukusu is aan de bal nog helemaal niet zo’n zekerheidje. Kreeg in de openingsfase ook wel een hele kinderachtige gele kaart van scheidsrechter Kooij, waardoor hij de hele wedstrijd met de rem erop moest voetballen.

59 Okita 5,5
Okita kreeg de dankbare taak van Meijer om wat aanvallende stootkracht te brengen, maar was weer weinig gelukkig in zijn acties.

El Karouani 5
Matige voorzetten van de linksback, die net als zijn collega aan de overkant te weinig bracht.

Proper 5
De middenvelder kwam er weinig aan te pas. 

Bruijn 4,5
Jordy Bruijn steekt al maanden niet in beste vorm en heeft zijn vormdip voorlopig nog niet kunnen lozen. Hele matige corners afgewisseld met nog matigere vrije trappen: er zit zoveel meer in bij de middenvelder.

Vet 5
Was tegen zijn oude club vast extra gebrand, maar daar kwam weinig van terecht. Toch werd hem een zuivere penalty ontnomen en was hij in de eerste helft dichtbij de gelijkmaker.

Tavsan 5,5
Probeerde er zelf nog wat van te maken, maar ook Tavsan heeft zijn medespelers nodig om tot succes te komen.  

Janga 5
Voor Janga was er weinig eer te behalen in Almere. En op een bevlieging van hemzelf hoef je ook niet te rekenen.

Invallers Terell Ondaan en Thibo Baeten kwamen tekort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement

1. Barreto 6,20
2. Bruijn 6,15
3. El Karouani 6,12
4. Tavsan 6,05
5. Van Rooij, Proper & Odenthal 6,00