In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een cijfer. NEC boekte zondag de eerste overwinning van 2022 door met 0-1 te winnen van sc Heerenveen. Een doelpunt van Elayis Tavsan was genoeg voor de overwinning.

Mattijs Branderhorst 7.5
Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de doelman NEC op de been hield. Zijn achtste wedstrijd zonder tegendoelpunt. Één van de weinige Eredivisiekeepers die nog geen duidelijke fout heeft gemaakt dit seizoen. Er zal aan het eind van dit seizoen ongetwijfeld belangstelling voor hem zijn.

Bart van Rooij 6
Het is een terugkerend iets bij Van Rooij. Verdedigend staat hij zijn mannetje, maar waar hij vorig seizoen nog meerdere rushes naar voren maakte, zijn die dit seizoen niet aanwezig. Als hij dan toch een keer mee opkomt, zijn zijn voorzetten vaak ondermaats.

Rodrigo Guth 7
Duidelijk de beste van de drie achterin. Leek de rol van Edgar Barreto over te nemen achterin. Hij dribbelde veel in en kwam een aantal keren mee het middenveld in. Iets wat we niet per sé van hem gewend zijn. Hij deed dat niet onverdienstelijk.

Ivan Marquez 6.5
Opnieuw natuurlijk geen tegengoal voor NEC. Dat komt natuurlijk ook door de verdedigende organisatie en dus ook door Marquez. De Spanjaard was niet heel opvallend, maar dan doe je als verdediger misschien juist wel iets goeds.

Cas Odenthal 6.5
Datzelfde geldt eigenlijk voor Odenthal. De verdediger is een stabiele factor en doet weinig fout.

Souffian El Karouani 6
Werd flink uitgefloten door het Friese publiek. Dat komt omdat hij vaak op de grond lag. Dat is eigenlijk ook het enige wat echt opviel bij de Marokkaan. Helaas weinig aanvallende intentie bij hem te zien. Misschien gekozen voor wat meer defensieve zekerheid na zijn fout tegen Go Ahead Eagles.

Lasse Schöne 6.5
Scoort hij eindelijk een vrije trap, wordt deze afgekeurd. Misschien niet zo bedoeld, maar het leek toch echt een geldig doelpunt. Speelde gretig tegen zijn oude ploeg. Je zou denken dat een middenveld met twee spelers op leeftijd zou worden overlopen, maar dat viel ten zeerste mee. Dat komt mede door de vuile meters die Schöne maakte.

Edgar Barreto 6
Was niet heel opvallend. Speelde zoals je van hem verwacht. Altijd naar de juiste kleur passen en de rust bewaren. Benieuwd of zijn uitlatingen in de media hem alsnog een nieuw contract gaan opleveren.

Jonathan Okita 6
Zijn eerste basisplaats sinds AZ-uit op 20 november. Dan is het logisch dat het ritme er nog niet is. Dat was ook zichtbaar, maar hij laat duidelijk zien dat hij andere kwaliteiten bezit dan de andere aanvallers. Misschien wel wat NEC nodig heeft om tot doelpunten te komen.

Elayis Tavsan 7.5
Lijkt in betere vorm te steken de laatste weken. Tegen PEC Zwolle een assist. Nu maakte hij zelf de goal. Er waren duidelijke afspeelmogelijkheden, maar waarom zou je de bal afspelen als je niet aangepakt wordt. Dus was afgeven geen optie voor Tavsan.

Magnus Mattsson 6.5
Speelde weinig klaar, maar was wel belangrijk in de opzet voor de 0-1. Je ziet dat de Deen kan voetballen, maar zal wel wat aan zijn rendement moeten gaan doen.

60′ Javier Vet 5.5
Weinig zeggende invalbeurt. Deed niks fout, maar was niet heel belangrijk. Kan natuurlijk komen door de rommelige slotfase.

61′ Dirk Proper 6
Ondanks dat op het wedstrijdformulier staat dat Proper er in de 61ste minuut inkwam, was het een dubbele wissel met Vet. Vandaar dat wij de middenvelder gewoon een punt geven. Speelde een prima invalbeurt. Schuwde de duels niet en zoekt altijd naar de voetballende oplossing.

Invallers Mikkel Duelund en Calvin Verdonk kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.