In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Zondagmiddag kwam NEC met sterk spel op een 2-0 voorsprong in de eigen Goffert tegen FC Utrecht, maar binnen vier minuten in de tweede helft werd deze achterstand door de Domstedelingen helemaal weggepoetst. Het duel eindigde daardoor in 2-2.

Cillessen 6,5
Had niet geweldig veel te doen, maar stond er wanneer nodig. Helaas kon hij de bal bij de 2-1 niet verder naar de hoek werken. Hierdoor kon Dost van dichtbij binnen tikken. Bij het tweede tegendoelpunt was hij kansloos.

Van Rooij 6,5
Speelde niet onverdienstelijk. Hij gaf een knappe steekpass op Tavsan, die helaas niet scoorde. Bij de 2-2 ging de bal ongelukkig door de benen van de rechtsback die misschien voor het aanvallen van de bal in plaats van het beschermen van het doel had moeten gaan.

Marquez 6,5
Had Douvikas goed in de tas zitten. De Griekse spits van FC Utrecht kwam er eigenlijk niet aan te pas. Droeg bij het ontbreken van Schöne de aanvoerdersband. Liet zijn passie weer spreken na de doelpunten van zijn goede vriend Dimata.

Sandler 6,5
Speelde ook erg sterk. Was Dost wel even kwijt bij de aansluitingstreffer toen hij al niet meer fit oogde. Werd gelijk daarna gewisseld door Meijer en baalde zichtbaar nog van die tegentreffer, maar de trainer had hier mogelijk met eerder ingrijpen een tegentreffer voorkomen.

El Karouani 6
Was wat minder dan de afgelopen weken. De linksback kwam niet zoveel in het spel voor en speelde een vrij onzichtbare wedstrijd.

Bruijn 6,5
Doordat Schöne er niet bij was mocht Bruijn het vanaf de aftrap laten zien. Wanneer hij mag spelen laat hij zien dat hij een goede speler is voor dit NEC. Zijn vrije trap in de eerste helft was alleen niet hoe we dat van de middenvelder gewend zijn.

Tannane 7
Speelde frivool en alle aanvallen van NEC gingen zo wat via hem. Schoot een paar keer van afstand maar keeper Barkas zat hem in de weg. De assist op de openingstreffer van Dimata was van grote schoonheid.

Proper 8
Sinds zijn contractverlenging laat Proper wekelijks zien wat hij in zijn mars heeft en werd de dirigent in 6 van zijn 8 Eredivisie-optredens ForzaNEC’s man van de wedstrijd. Zo ook tegen Utrecht. De kleine middenvelder wint veel duels en is niet van de bal te krijgen. Kreeg nog een kans op een doelpunt maar deze was helaas niet aan hem besteed.

Tavsan 5,5
Speelde opnieuw ongelukkig, maar bracht wederom veel dreiging. Werd na een fantastische bal van Van Rooij een op een met de keeper gestuurd, maar Barkas redde deze knap. Die bal had er echter wel in gemoeten en dat is een beetje het verhaal van zijn seizoen tot nu toe. Net niet.

Dimata 7,5
Werkte zich weer een slag in de rondte en won veel van zijn persoonlijke duels. Hij speelde vaak met zijn rug naar het doel en dit beviel goed. Als echte ’targetman’ hield Dimata veel ballen vast. Hij beloonde zijn goede optreden met twee doelpunten. Ook niet geheel onbelangrijk voor een spits.

Mattsson 6,5
Was weer een beetje de oude Mattsson. De laatste weken liep het niet echt bij de Deen maar vandaag viel er al weer meer op zijn plek. Hij was belangrijk met de assist op de 2-0 van Dimata, nadat hij zelf goed de keeper uitgespeeld had. Bij de 2-1 had hij echter ook een aandeel. De aanvaller tikte de bal onbedoeld zo in de voeten van Van der Streek, wiens schot in de rebound bij Dost terecht kwam.

Invallers Andri Baldursson, Ibrahim Cissoko, Anthony Musaba en Joris Kramer kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.