In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC was de eerste ploeg die van PSV won dit Eredivisieseizoen. In De Goffert was de ploeg van Rogier Meijer met 3-1 te sterk voor de koploper.

Cillessen 8,5
Het hardste gejuich was zaterdag niet eens bij een goal van NEC en dat zegt genoeg. De ontlading nadat Jappie zijn eerste strafschop in Nederland pakte was een gevoel in De Goffert om niet snel te vergeten, zo beaamde hij zelf ook. De tegengoal was ongelukkig, maar Cillessen laat zien echt weer op de goede weg te zijn.

Van Rooij 6,5
Was beter dan tegen Utrecht, maar dat was ook niet heel lastig. Lozano was hem een aantal keer de baas en ook de opkomende Dest bezorgde hem problemen. Viel snel na rust geblesseerd uit. Jammer voor onze Bart.

53′ Pereira 7
De Fransman mocht weer eens minuten maken in het rood-groen-zwart. Hij stond tien minuten binnen de lijnen toen hij een assist gaf op Sow voor de 3-1. Gaf vervolgens wel de penalty onnodig weg aan PSV, maar al met al een goede invalbeurt voor Pereira.

Sandler 7,5
Viel niet op en dat is eigenlijk best erg. Speelde namelijk een sterke wedstrijd, maar als NEC-fan begin je er bijna aan te wennen dat iemand van dat kaliber in het rood-groen-zwart achterin staat. De Jong kwam amper in het spel voor en dat was ter verdienste van het centrale duo.

Nuytinck 7,5
Want ook Nuytinck speelde een goede wedstrijd. Ook hij was verantwoordelijk voor de mindere pot van de spits van PSV. Zag er een beetje ongelukkig uit bij de treffer van de Eindhovenaren, maar echt schuld heeft de verdediger niet.

Verdonk 7
De linksback stond op de lijn, maar kon de treffer van zijn directe tegenstander helaas niet voorkomen. Speelde niet onverdienstelijk en zat af en toe fel op zijn man.

Hoedemakers 8
Waarschijnlijk zijn beste wedstrijd in het shirt van NEC. De middenvelder is niet meer weg te denken uit de basis van de Nijmegenaren en liet dat tegen de koploper zien. Was belangrijk bij het drukzetten voorafgaand aan de gewonnen penalty. Altijd aanspeelbaar en speelde, op die bal in de beginfase na, de bal ook constant naar de goede kleur. Dat de middenvelders van PSV een mindere wedstrijd speelden was ook aan hem te danken.

Sano 7,5
Sinds de blessure van Proper liet de jonge Japanner zien goed uit de voeten te kunnen op ‘8’. Op ’10’ was het net iets minder, maar tegen PSV was het goed. Scoorde de belangrijke 2-1 en stond daarbij precies op de goede plek. In de eerste helft had hij tweemaal een assist op zijn schoen na snelle counters van NEC, maar dat deed hij twee keer niet helemaal goed.

Schöne 7,5
Is een vaste zondebok bij de eigen aanhang, maar speelde een prima pot en was natuurlijk trefzeker. In de combinatie en aan de bal is hij nog altijd ongelofelijk goed. Doordat Ogawa er niet bij was mocht de aanvoerder de penalty nemen en dat deed hij rustig en zonder twijfel.

González 7,5
Aanvallend is hij eigenlijk niet echt gevaarlijk geweest, maar toch speelde de geblondeerde Spanjaard een sterke wedstrijd. Dest is natuurlijk een back die veel de aanval zoekt en daar had González het soms best even moeilijk mee. Ging veel het duel aan met de Amerikaan van PSV en kwam er nog best vaak als winnaar uit.

Sow 7,5
Mocht het voor de tweede keer vanaf het begin laten zien. Rende zich een ongeluk en het centrale duo van PSV had zijn handen vol aan de spits. Beloonde zijn goede optreden met de 3-1 door goed voor zijn man te komen en knap binnen te tikken. Was bekaf en mocht pas na de wedstrijd voor het eerst eten vanwege de ramadan. Extra knap van Sow!

Baas 7,5
Een goede wedstrijd van de linksback, die eigenlijk vaker voorin speelt. Was met zijn prachtige hakje erg belangrijk bij de 3-1 van de Nijmegenaren. Teze is aanvallend niet aan de orde gekomen en daarvoor mogen we Youri bedanken. Dat deed het publiek in De Goffert ook: YOURI!

Invallers Lars Olden Larsen en Matthias Ross kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.