In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC verloor woensdagavond met 0-3 van FC Utrecht. Enigszins geflatteerd mogen we de uitslag wel noemen. FC Utrecht was dodelijk effectief, terwijl NEC veel de bal had.

Mattijs Branderhorst 5,5
De keeper kreeg niet veel op zich afgevuurd, maar de ballen die er kwamen gingen er in. Branderhorst had een knap antwoord op de kopbal van Mike van der Hoorn kort na rust. Verder deed de goalie het prima.

Bart van Rooij 5,5
Van Rooij speelde zeker geen topwedstrijd, maar stichtte zeker wat gevaar via de flanken. De rechtsback leverde paar keer slordig de bal in en dat gaf Utrecht de gelegenheid om aan te vallen.

Ivan Marquez 6
Onze Spaanse vriend speelden weer een solide duel. Hij gaf niet veel weg, maar kon de tegendoelpunten helaas niet voorkomen.

Cas Odenthal 5,5
Odenthal had een wat mindere dag. De centrale verdediger was wat slordiger in de opbouw dan normaal. Veel ballen gingen door het midden en die werden dan ingeleverd. Een krappe voldoende voor Cas.

Souffian El Karouani 6.5
Souf speelde een degelijke pot. Hij maakte het Sylla van FC Utrecht heel moeilijk en was aanvallend ook erg aanwezig.

Lasse Schöne 6
Ook Schöne kon tegen Utrecht niet het verschil maken. Ondanks dat zagen we een paar mooie acties van de Deen en natuurlijk heel wat goede passes. Een zes voor de Deen.

Mikkel Duelund 5.5
De Deense ’10’ is een onzichtbare speler die toch veel meters aflegt en belangrijker is dan veel mensen denken. Helaas kwam het tegen Utrecht niet naar boven en moest hij kort na de rust het veld al verlaten. Het is te hopen dat de middenvelder op tijd hersteld is van zijn kwetsuur voor Feyenoord.

Édgar Barreto 6
Barreto speelde voor het eerst dit seizoen in de basis en dat ging hem niet eens slecht af. De Paraguayaan verlegde het spel een aantal keer goed en zorgde voor rust in het spel.

Elayis Tavsan 5
Ook Tavsan mocht voor het eerst in de basis starten dit seizoen, maar imponeren kon hij niet. De rechtsbuiten kreeg de allergrootste kans van de wedstrijd, maar verzuimde om het af te maken. Ook wilde de individuele actie niet lukken.

Ali Akman 5.5
Helaas geen doelpunten van Ali, maar wederom enorm veel strijd. Het ging de kleine Turk beter af dan tegen Sparta. Grote kansen heeft Akman ook niet gehad. Ook voor hem een krappe voldoende

Jonathan Okita 6
Het is duidelijk. Okita is de gevaarlijkste aanvaller van NEC op dit moment. Op links kwam de aanvaller minder goed uit te voeten dan op rechts, maar nog steeds komen de beste kansen van de Duitser. Smetje was zijn fout bij de 0-3.

Magnus Mattsson 6.5
Mattsson kwam er in voor Mikkel Duelund. De van origine linksbuiten liet een goede indruk achter bij het publiek. Met een maar mooie acties zorgde hij voor dreiging. Ook durft Mattsson als een van de weinigen de trekker over te halen buiten het strafschopgebied.

Invallers Ole Romeny, Javier Vet en Jordy Bruijn speelden te kort om in aanmerking te komen voor een cijfer.