NEC speelde lange tijd met tien man en kwam hiermee zelfs nog op een 2-3 voorsprong. Helaas kon deze niet over de streep worden getrokken tegen FC Groningen en eindigde het in 4-3. Desondanks speelde de meeste NEC’ers een goede wedstrijd en dat is terug te zien in de cijfers.

Branderhorst 5,5
De doelman moest vier keer de bal uit zijn doel vissen en ging bij de 2-1 niet geheel vrijuit. Toch had hij ook nog een belangrijke redding op de omhaal van Strand Larsen aan het einde van de eerste helft. Al met al precies een voldoende voor Branderhorst.

Van Rooij 4,5
Duidelijk de minste aan de kant van NEC. Verloor bij zowel doelpunt één als drie van zijn directe tegenstander. In beide gevallen liet hij zich ook makkelijk wegzetten.

Guth 6,5
Speelde niet onverdienstelijk. Hield lang stand tegen de elf van Groningen maar moest uiteindelijk buigen voor Postema. Een smetje was wel de 2-1 van Strand Larsen, dat was namelijk zijn man die vrij kon koppen.

Odenthal 6,5
Hetzelfde verhaal geldt eigenlijk voor Odenthal. Speelde zeer aardig en leek dit te belonen voor zijn ploeg met minstens één punt. Kon in de slotminuten net niet meer voorkomen dat de 4-3 tegen de touwen vloog.

Verdonk 6
Droeg aanvallend zeker zijn steentje bij. Was af en toe slordig aan de bal maar speelde niet slecht. Dat alle vier de tegengoals vallen uit een voorzet vanaf de rechterkant, spreekt niet in zijn voordeel, maar het lag zeker niet telkens aan hem.

Barreto 7
Was 90 minuten lang de aanvoerder van een ploeg die dus lange tijd met een man minder speelde en trok voorop in de strijd. Was overal op het veld te vinden en belangrijk met zijn rust aan de bal.

Schöne 7,5
Over rust aan de bal gesproken, dan kom je uit bij Lasse Schöne. De Deense middenvelder heeft de bal amper naar de verkeerdere kleur gespeeld en was moeilijk van de bal te krijgen door de Groningers. Hij had een aantal goede standaardsituaties die gevaarlijk werden zoals bij de 1-1 van Akman. Hoogtepunt voor hem was natuurlijk zijn knappe vrije trap om weer op gelijke hoogte te komen.

Mattsson 8
Speelde misschien wel zijn beste wedstrijd voor NEC. Was samen met de andere aanvallers erg dynamisch en daar had de thuisploeg het erg lastig mee. Hij scoorde sinds het eind van vorig jaar weer eens en liet na een paar matige wedstrijden, waarin hij zijn basisplek leek te verliezen, zien waarom hij in de basis thuis hoort.

Akman 7,5
Scoorde een knappe goal door in de kluts nog de ruimte te vinden om vervolgens snoeihard binnen te schieten. Werkte zich weer een slag in de rondte en in de counter was hij gevaarlijk met Mattsson en Okita.

Okita 7,5
Zoals gezegd: op de counter erg goed met de rest van de aanvallers. Er kwam constant dreiging van de snelheid van Okita en de snelle korte passes tussen hem Akman en Mattsson, met Schöne en Barreto als rustige controleurs daarachter. Hij was een aantal keer gevaarlijk bij het doel van de Groningers maar kon helaas niet op het scoreformulier komen.

Naast invallers Ivan Marquez en Ilias Bronkhorst, kwam ook Souffian El Karouani te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.