In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Zaterdagavond pakte NEC de eerste punten van het seizoen. Ondanks dat het spel nog niet altijd even goed was, wonnen de mannen van Rogier Meijer met 3-0.

Cillessen 6,5
Het was aan Cillessen te danken dat Michiel Kramer RKC niet na 10 minuten op voorsprong zette. Al gaf de RKC-spits na afloop ook aan dat hij de bal volledig verkeerd raakte, en wel met z’n hak. Een stabiel optreden van de doelman, die daarmee voor het eerst sinds half april weer de nul hield.

Pereira 6,5
Maakte z’n basisdebuut en dat met een andere debutant naast zich. Geen onverdienstelijk optreden van Pereira, die z’n mannetje stond in de duels en aanvallend zijn steentje probeerde bij te dragen. Op een bal voorzetten moet hij nog wel even oefenen.

Ross 6
Mathias Ross hadden we nog niet eerder gezien, maar eerlijk is eerlijk: met kei-hard werken kom je best een eind. Aan de bal lang niet altijd een idee wat te doen, maar in sommige wedstrijden is het vooral belangrijk om grove fouten te voorkomen.

Nuytinck 6,5
Ross trok zich op aan Bram Nuytinck, die nu NEC wat lager op het veld opereert meer in z’n kracht komt. Won veel kopduels en zat er kort op als Kramer aan de bal kwam.

Verdonk 7
Verdonk deed het al uitstekend in de wedstrijden tegen Excelsior en Heracles in het centrum van de verdediging en bekroonde zaterdag zijn sterke start met zijn beste wedstrijd. Wil vooruit gaan, zoekt altijd de duels op en komt dan ook nog regelmatig als winnaar uit de strijd. Uitstekende wisselwerking met Sontje Hansen wat ook tot de openingstreffer leidde.

Hoedemakers 5,5
Hoedemakers oogt wat traag in zijn handelen. Maar speelt ook naar zijn kwaliteiten: balletje onderscheppen en inleveren bij Proper of Mattsson.

Mattsson 7
Mattsson was zaterdag verreweg de opvallendste speler. Rogier Meijer had het na afloop over ‘dat het bij vlagen prima was, maar soms ook onbegrijpelijk slecht’ en dat kwam vooral van Mattsson af. Leed meermaals levensgevaarlijk balverlies, maar had ook de fraaiste passeeracties en was natuurlijk gruwelijk belangrijk met twee doelpunten en één assist.

Proper 6,5
Proper eist van zichzelf dat hij een dragende speler wordt en daar slaagt hij tot nu toe prima in. Met Schöne straks weer naast hem zal hij nog meer tot bloei komen.

Larsen 4
Tja, nog steeds net zo weinig gezien als tegen Excelsior en Heracles. Lijkt bang voor de bal te zijn, want zodra hij hem ontvangt wil hij er – koste wat kost – zo snel mogelijk weer vanaf.

Ogawa 6,5
Ditmaal scoorde hij niet, maar zijn bijdrage was net zo waardevol in met name de eerste helft. Kon de bal goed vasthouden, waardoor spel makkelijker verplaatst kon worden dan afgelopen twee wedstrijden.

Hansen 5,5
Sontje Hansen kwam voor het eerst vanaf zijn voorkeurspositie op linksbuiten en dat wierp samen met Calvin Verdonk zijn vruchten af. Het volhouden van zijn niveau gaat steeds beter: speelde toch alweer twintig minuten langer mee dan twee weken terug toen hij direct na rust met kramp naar de kant moest. Blijft grillig, verspeelde namelijk vaak de bal, maar was ook belangrijk bij de openingstreffer.

Invallers Youri Baas, Rober González, Bas Dost en Pedro Marques kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.