In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Fortuna Sittard werd met 4-1 verslagen en dat uitte zich in de cijfers. Slechts één speler speelde uit de maat, de rest maakte indruk tegen de Limburgers.

Jasper Cillessen 6.5

Bij de 2-1 van Kaj Sierhuis was Jasper Cillessen kansloos. Deze prachtige goal is de enige keer dat de Groesbeker werd gepasseerd. Verder werd hij weinig getest en had hij alles onder controle.

Bart van Rooij 6.5

De rechtsback was sterk in de één-op-één tegen Inigo Cordoba, die er eigenlijk niet aan te pas kwam. Jammer dat zijn goede verdedigende actie precies de tegentreffer van NEC inluidde. Maar verder een prima optreden van Bart van Rooij.

Philippe Sandler 7.5

Hij moest er helaas opnieuw met een blessure af, maar Philippe Sandler heeft nu een maand de tijd voor de Eredivisie weer begint om te herstellen. En we zullen hem nodig hebben, want hij was opnieuw de rust zelve en kwam zelden in de problemen.

Bram Nuytinck 7

Na afloop van de wedstrijd ging Bram Nuytinck in op zijn vormdip aan de start van het seizoen. Daar lijkt inmiddels geen sprake meer van, want hij heeft een reeks uitstekende wedstrijden neergezet. Ga zo door, Bram.

Calvin Verdonk 6.5

Je zal Calvin Verdonk dit seizoen bijna nooit een onvoldoende zien halen. Voor Verdonk was dit een eenvoudige wedstrijd, omdat hij 65 minuten lang geen directe tegenstander had, nadat Tijjani Noslin er met rood af moest.

Dirk Proper 7

Kreeg een gemakkelijke gele kaart, dus moest daarna op zijn tellen passen. Maar daar was eigenlijk niks van te merken, want Dirk Proper speelde gewoon zoals we het van hem kennen.

Magnus Mattsson 8

Negen doelpunten en vier assists in de eerste seizoenshelft, dat had niemand van Magnus Mattsson verwacht toen hij op 10 ging spelen. Maar hij maakte opnieuw twee goals, de belangrijke 1-0 en misschien nog belangrijker, de 3-1, wat hij zelf een echte spitsengoal noemde.

Mees Hoedemakers 5

Mocht starten in plaats van jubilaris Lasse Schöne, maar bewees zichzelf geen dienst. Mees Hoedemakers speelde een redelijk anonieme eerste helft en moest er vervolgens na een slechte aanname en een domme overtreding met rood vanaf vlak na rust.

Elayis Tavsan 7

Elayis Tavsan is bezig aan zijn vierde seizoen bij NEC en begint na een matige fase de harten van de fans weer terug te veroveren. Speelde een prima wedstrijd en zorgde voor gevaar. Een onbedoelde assist op Sontje Hansen was zijn grootste wapenfeit.

Koki Ogawa 7.5

Werkte hard en werd daar deze wedstrijd voor beloond. Koki Ogawa tikte als een echte spits de 2-0 binnen en stond met een belangrijke onderschepping aan de basis van de 3-1 van Mattsson.

Sontje Hansen 7.5

Met één goal en één assist droeg Sontje Hansen tegen Fortuna bij aan meer goals dan in zijn voorgaande vijftien wedstrijden. Het is vaak over zijn rendement gegaan, maar daar kunnen we deze pot niks over zeggen.

Lasse Schöne, Mathias Ross, Rober González en Kodai Sano speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.