In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC speelde zaterdagavond gelijk tegen Heracles Almelo (0-0). Na een wedstrijd met veel fouten aan beide kanten kwamen beide ploegen niet tot scoren. Hoewel NEC de grootste kansen had is het geen slecht resultaat, al had er wel meer ingezeten.

Branderhorst 7
Had niet veel te doen. Er werden veel ballen weggewerkt door ‘de muur’ die voor hem stond. Wanneer het de verdedigers niet lukte, had Branderhorst een antwoord op de aanval. Hield voor de derde keer op rij de nul.

Van Rooij 6.5
Speelde verdedigend een goede wedstrijd. Maakte weinig fouten en zijn tegenstander Bilal Başacıkoğlu had het lastig met de kleine rechtsback. Deed geen gekke dingen en kwam een aantal keer goed mee op.

Guth 6
De Braziliaan had een moeizame start in Nijmegen, maar is al een paar wedstrijden op rij basisspeler. Speelde gewoon naar behoren. Geen bijzondere acties of spectaculaire tackles, maar gewoon een solide wedstrijd.

Marquez 7.5
Staat ook nu weer verdedigend zijn mannetje. Net als de uitwedstrijd tegen Heracles, werd ook ditmaal Sinan Bakış een paar keer getriggerd door het temperament en vechtlust van de Spanjaard. Achterin is hij zichtbaar de leider van de vijfmans-defensie. Werd ook uitgeroepen tot Man of the Match.

Odenthal 6
Het staat centraal achterin gewoon goed bij NEC. De samenwerking met de andere verdedigers is prima. Odenthal leidde een aantal keer balverlies, maar kon dit zelf goed revancheren.

Verdonk 6
Ook Calvin Verdonk speelde ten opzichte van de wedstrijd tegen Willem II-uit een goede wedstrijd. Krijgt nu El Karouani er niet is de kans om zich vast in de basis te spelen. Was belangrijk in zijn verdedigende acties en ook in de aanval was Verdonk een aantal keer goed betrokken. Kreeg tegen het einde van de wedstrijd wel wat last van krampjes.

Schöne 7
Hij is de spelverdeler van dit NEC. De middenvelder zit er overal goed tussen en ziet wanneer hij moet helpen achterin. Hij brengt rust aan de bal en weet waar hij de bal heen moet passen op dat moment.

Proper 6.5
Viel niet echt op deze wedstrijd. Is samen met Schöne een stabiele factor op het middenveld en met zijn goede passes gaat er in de opbouw meestal weinig fout. Dat gaat een lastige keuze worden voor Meijer, wanneer Barreto weer fit is.

Akman 6
Mocht al na twintig minuten invallen na een blessure bij Bruijn. Op momenten werkt de jonge Turkse spits hard en maakt veel meters in het veld. Toch zie je hem maar weinig in actie.

Tavsan 6
Kwam er een aantal keer dreigend uit en had ook een aantal goede mogelijkheden, maar maakt dan een paar keer de verkeerde keuze. De onvoorspelbaarheid van hem blijft een wapen voor NEC.

Mattsson 7
Het is duidelijk dat Mattsson op dit moment de gevaarlijkste aanvaller van NEC is. Speelde een goede wedstrijd. Er kwam veel dreiging vanuit de linksbuiten. Dit leidde tot een aantal grote kansen en zelfs tot grote doelpogingen. Mattsson durft als een van de weinigen de trekker over te halen buiten het strafschopgebied.

Jordy Bruijn moest na twintig minuten van het veld en speelde te weinig om in aanmerking te komen voor een cijfer.