In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Na de oorwassing in Amsterdam wist NEC de tweede uitwedstrijd wel te winnen. Op bezoek bij Heracles Almelo wonnen de Nijmegen met 0-1 na een doelpunt van spits Akman op aangeven van El Karouani.

Mattijs Branderhorst 7
Hield net als tegen PEC Zwolle weer ‘de 0’, voor een keeper erg belangrijk. De Tielse doelman kwam deze wedstrijd nauwelijks in de problemen en de momenten dat de keeper in actie moest komen, gebeurde dat adequaat.

Souffian El Karouani 6,5
De linksback kreeg deze week voor het eerst een oproep voor het nationale elftal, maar moet nog wel wennen aan het niveau van de Eredivisie. Het was zichtbaar beter dan tegen PEC Zwolle en was verantwoordelijk voor de fraaie assist op Akman, maar had het zondagmiddag op sommige momenten erg lastig.

Ivan Marquez 8
Of het een rode kaart ‘aannnaaien’ was, moet een ander maar bepalen. De Spanjaard zorgde er vlak voor rust wel hoogstpersoonlijk voor dat Sinan Bakis zijn tweede gele kaart kreeg en kon gaan douchen. Marquez kwam verder nauwelijks in de problemen en had het samen met Odenthal het goed onder controle.

Cas Odenthal 7,5
Net als tegen PEC Zwolle lijkt Odenthal geen moeite te hebben zich aan te passen aan de kwaliteit van teams van gelijke kwaliteit. Ook zondagmiddag was de centrale verdediger zeer degelijk, maakte weinig fouten en hield het centraal achterin goed dicht met Marquez.

Bart van Rooij 6,5
Heeft zich prima hersteld van de vuurdoop tegen Ajax maar ook aan Van Rooij is te zien dat hij moet wennen aan het niveau. Verdedigend stond het wel prima, maar op aanvallend gebied kon de kleine back niet echt een vuist maken.

Lasse Schöne 6,5
De Deen brengt de nodige ervaring mee, wat absoluut terug te zien is in zijn acties. Toch had Schöne het zondagmiddag wat lastiger dan tegen PEC Zwolle. Verdedigend stond Schöne weer keurig zijn mannetje, maar in aanvallend opzicht was het vele malen minder. Misschien is dit ook wel de verdienste van Heracles, die continu twee man op Schöne zette.

Dirk Proper 6
Was weer vrij onopvallend. Probeert altijd de voetballende oplossing te zoeken. Proper laat net als Odenthal zien weinig moeite te hebben om mee te komen in wedstrijden tegen PEC Zwolle en Heracles Almelo.

Mikkel Duelund 6,5
In tegenstelling tot vorige week was Duelund niet verantwoordelijk voor een assist, maar de Deen laat zich duidelijk gelden in de aanval. Duelund laat zien volledig hersteld te zijn van een nare enkelblessure en oogt fit.

Jonathan Okita 6,5
Scoorde helaas niet, maar kwam er af en toe wel dreigend door en was medeverantwoordelijk voor de strafschop. Minpuntje was een domme en onnodige gele kaart in de blessuretijd.

Ali Akman 8
Akman kan het niet alleen met buitenkantje-rechts, maar ook met het hoofd! De spits was verantwoordelijk voor de enige treffer en was weer erg beweeglijk. De Turkse aanvaller zette veel druk, maar moest ook veel in zijn eentje doen.

Jordy Bruijn 5
Bruijn is geen buitenspeler, al maakt hij er zelf niet zo’n probleem van om in de aanval te starten. Toch werd het pijnlijk duidelijk dat de kwaliteiten van Bruijn op het middenveld liggen en niet in de aanval. De gemiste penalty, die Bruijn zelf verdiende, was wel kenmerkend in een wedstrijd waarin hij weinig goeds deed.

De wissels Ole Romeny, Elayis Tavsan, Javier Vet en Illias Bronkhorst speelden allen te weinig om in aanmerking te komen voor een cijfer.