In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Er werd voor de zesde opeenvolgende keer gelijkgespeeld door het team van Rogier Meijer, maar deze keer wel tegen een ploeg uit de traditionele top drie. In de eigen Goffert werd Feyenoord op 1-1 gehouden.

Jasper Cillessen 7,5
Hoefde niet eens echt uit te blinken. Had geluk dat Danilo de bal recht op hem af kopte en was kansloos bij het afstandsschot van Timber. Stond telkens op de goede plaats en straalde rust uit. Dit verdween in de laatste secondes van de wedstrijd, waar we, ondanks de spelregelkennis van de goalie zelf, blij mogen zijn dat scheidsrechter Gözübüyük spits Gimenez terugfloot.

Bart van Rooij 7
Had het het eerste halfuur lastig met Idrissi, maar toen had Feyenoord ook wel de overhand. Was daarna verdedigend sterk en ook aanvallend deed hij goed mee. Gaf een puntgave voorzet op Dimata die helaas net niet kon binnenglijden.

Ivan Marquez 8
Het houdt maar niet op met de Spaanse publiekslieveling. Zijn strijdlust en verdedigende kwaliteiten zorgden ervoor dat hij niet meer weg te denken is uit de Nijmeegse achterhoede, maar na zijn doelpunt tegen Feyenoord is de Spanjaard ook topscorer van NEC. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de improductieve aanvallers, maar dat neemt niks weg van de geweldige vorm die Marquez dit seizoen te pakken heeft.

Calvin Verdonk 7
Was soms wat slordig aan de bal, maar won veel van zijn duels. Gaf met zijn verdedigende kompanen weinig weg achterin, op die kopbal van Danilo na, en dat is toch knap tegen een ploeg als Feyenoord.

Souffian El Karouani 7
Bleef maar gaan aan die linkerkant. Zijn pass in de diepte op Dimata was van grote klasse maar helaas kon Hancko net ingrijpen voordat de spits op het doel afging. Jahanbakhsh kwam niet echt in de wedstrijd en dat is zeker de verdienste van ‘Souf’.

Lasse Schöne 6
Leed veel slordig balverlies en dat is niet de eerste keer dit seizoen. Creëerde weinig, was vrij onzichtbaar en de opbouw leek vooral via de andere middenvelders te gaan. Gaf wel de voorassist aan Tannane die daarmee Marquez kon bedienen voor de gelijkmaker.

Oussama Tannane 6,5
Hij had de wedstrijd tegen FC Utrecht natuurlijk gemist maar mocht nu weer laten zien wat hij kan. Kwam veel aan de bal en zocht met zijn fijne traptechniek naar gaatjes in de Rotterdamse defensie. Zijn assist op Marquez mocht er zeker zijn. Helaas was zijn schot van afstand, met Bijlow ver van zijn doel af, een stuk te hoog.

Dirk Proper 7
Misschien wel zijn beste wedstrijd dit seizoen. Zat overal tussen en was constant aanspeelbaar voor de centrale verdedigers. Is met zijn felheid belangrijk in het veroveren van de bal. Hopelijk trekt hij deze vorm door.

Elayis Tavsan 6
Speelde niet onverdienstelijk, maar had het ook wel lastig tegen Lopez. Dribbelde zich weer vanouds een aantal keer in de verdrukking en zijn enige echte poging was een slap schot in de handen van Bijlow.

Nany Dimata 5
Als enige een onvoldoende in wat verder een knap resultaat was voor NEC. Meijer vindt dat de fans wat meer geduld moeten hebben, maar de Belg was vaak slordig aan de bal en verloor zo goed als al zijn persoonlijke duels. Had de voorzet van Van Rooij voor het inglijden maar was helaas net te laat. Ten opzichte van de laatste paar wedstrijden werd er al meer gebruik gemaakt van zijn diepte zonder bal, maar tot een goal leidde dit helaas nog niet.

Magnus Mattsson 6
Kreeg dus de voorkeur boven Mikkel Duelund, maar kon dit niet echt waarmaken. Gaf de bal vaak terug aan Feyenoord en echt gevaarlijk werd de buitenspeler niet. Pakte al vroeg in de wedstrijd een gele kaart na een harde overtreding op Dilrosun, iets wat we niet vaak zien van de goedlachse Deen.

Invallers Cissoko, Duelund en Marques kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.