In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC had zondagmiddag niets tot weinig in te brengen tegen AZ (0-3), en dat is ook terug te zien in de cijfers.

Cillessen 5,5

Kon zich niet onderscheiden met reddingen en viel weinig te verwijten bij de treffers van AZ. Oogde wel zelfverzekerder dan de laatste wedstrijden.

Van Rooij 4.5

Zijn directe tegenstander Karlsson scoorde twee keer en één doelpunt werd nog afgekeurd. Van Rooij ging ook behoorlijk in de fout met zijn foute pass naar Tannane waardoor Clasie uiteindelijk scoorde. Een matige middag voor de rechtsback van NEC.

Sandler 6

AZ was niet vaak gevaarlijk maar als ze doorkwamen zag het er soms kwetsbaar uit bij het centrale duo Sandler-Kramer. Sandler voorkwam in zijn eentje nog een hoop, maar mag zich ook aanrekenen waarom Karlsson aan zijn kant van de achterhoede van Van Rooij zoveel ruimte moest krijgen.

Kramer 5

Ook Kramer kwam niet geheel uit de verf. Oogde dus kwetsbaar defensief met Sandler. Geen lekkere wedstrijd tegen zijn oude club.

El Karouani 5,5

Begon sterk en aanvallend aan zijn laatste thuiswedstrijd voor NEC en het was jammer dat Marques niet scoorde uit zijn geplaatste voorzet. Verder een wat fletse wedstrijd.

Proper 5

Proper is door de supporters uitgeroepen als speler van het jaar. Deze wedstrijd zal Proper snel willen vergeten. Werkte hard, maar frustaties waren de oorzaak van zijn rode kaart na een charge op Clasie.

Tannane 5

Tannane was deze wedstrijd amper te zien, maar dat is wel vaker als Tannane veel moet verdedigen. Normaal gesproken altijd goed voor spraakmakende acties maar werd deze wedstrijd helemaal overlopen.

Schöne 5

De aanvoerder lijkt toe te zijn aan vakantie. Of was het geloof er niet meer? In ieder geval een ondermaatse wedstrijd van de Deen.

Musaba 5

Mocht zich tegen AZ dan eindelijk bewijzen als basisspeler. Liet een paar keer zijn snelheid zien, maar werd daarmee niet gevaarlijk.

Marques 6

Deed het van de drie aanvallers nog het beste en bracht zoals altijd veel energie en werklust in de ploeg. Had de score moeten openen op aangeven van El Karouani en had ook met de klasse dieptebal van Sandler meer mogen doen.

Mattsson 5

We blijven hopen dat Mattsson meer van zichzelf gaat laten zien en er meer dreiging van hem uitgaat. Dat was tegen AZ in ieder geval niet het geval. Het wordt interessant wat NEC met hem wil richting volgend seizoen.

De invallers Jordy Bruijn, Ibrahim Cissoko, Nany Dimata en Terry Lartey Sanniez kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.