In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een beoordeling. De Nijmegenaren stelden vrijdag behoorlijk teleur. Cambuur won, maar bovenal speelde NEC een belabberde wedstrijd voor eigen publiek.

Mattijs Branderhorst 4,5
De wereldgoal van Robert Mühren zullen we niet helemaal op het conto van Branderhorst schrijven, maar we kunnen de doelman wel adviseren om wat extra te trainen op uittrappen.

Bart van Rooij 5,5
In een draak van een wedstrijd hield deze achttienjarige verdediger zich nog redelijk staande. Droeg ook aanvallend zijn steentje bij. Zonde dat Etien Velikonja zijn voorzet niet binnenkopte.

Rens van Eijden 4,5
Hoewel Cambuur waarschijnlijk ook zonder die penalty had gewonnen, was het voor een ervaren verdediger als Rens van Eijden natuurlijk een domme actie om Maulun onderuit te schoffelen.

Josef Kvida 4,5
Wat zo’n betrouwbaar centrum moet zijn, is het nu even niet. Net als Van Eijden maakte Kvida geen beste indruk. Voorin liet hij het ook nog na om te scoren uit een vrije trap.

Bas Kuipers 4
Vond zelf dat hij zijn directe tegenstander Jarchinio Antonio aardig onder controle had, maar Kuipers liet toch steken vallen. Ook in de passing lang niet altijd zuiver.

Mart Dijkstra 4,5
Op het middenveld werd toch weer gekozen voor de punt naar voren, maar ook dat bleek geen gouden zet. Het leek alsof de afspraken niet duidelijk waren. Mart Dijkstra stond daardoor nog weleens op de verkeerde plek en leverde ook veel ballen in.

Zian Flemming 4,5
Zijn lange pass in de tweede helft was misschien wel typerend voor de hele wedstrijd. De bal vloog letterlijk naar niemand en er was ook helemaal geen speler in de buurt.

Van Landschoot 5
In een slechte wedstrijd toont Jellert van Landschoot in ieder geval volop inzet. Zat er op het middenveld een aantal keer goed tussen, maar kon zich verder niet echt onderscheiden.

Anthony Musaba 4
Een week geleden nog trots dat hij de linksback van Jong Ajax zoek speelde, maar nu had de linksback van Cambuur hem volledig in de tas.

Etien Velikonja 4
Verdiende volgens sommigen een kans in de basis, maar tegen Cambuur bleek maar weer dat Velikonja geen grote verbetering is ten opzichte van Ole Romeny.

Jonathan Okita 2,5
Als je er geen zin in hebt, blijf dan lekker thuis. Geblesseerd of niet, als je bij een 1-0 achterstand en zo’n belabberd optreden het veld af sjokt, verdient je een fluitconcert.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis 6
Fijn om voor de verandering een scheidsrechter te hebben die het niveau wél aankan.

Invallers Randy Wolters, Ole Romeny en Frank Sturing kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.