In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een beoordeling. NEC speelde vrijdag met 3-3 gelijk tegen Jong Ajax, hoewel het lange tijd op een nederlaag uit leek te lopen.

Mattijs Branderhorst 5
De keeper van NEC viel weinig te verwijten bij de tegengoals, maar verder heeft hij bijna niet in actie te komen. Bovendien was hij in opbouwend opzicht regelmatig paniekerig.
Bart van Rooij 6
Stond achterin redelijk zijn mannetje en was af en toe gevaarlijk met zijn opbouwende kwaliteiten. Toch was hij af en toe te betrappen op een schoonheidsfoutje, waar hij normaal gesproken minder last van heeft.
Rens van Eijden 6
De aanvoerder bleef zelf redelijk overeind, maar zal zich toch zorgen maken dat bij twee goals de aanvallers van Jong Ajax zo makkelijk door de as van NEC sneden. Ook Rens van Eijden heeft daar schuld aan.
Josef Kvida 4,5
Het was af en toe haast komisch om Josef Kvida in balbezit te zien. Slechte aannames, struikelpartijen en beroerde passes maakte het onmogelijk voor Kvida om goed in de wedstrijd te komen.
Bas Kuipers 4,5
Ook wanneer Bas Kuipers aan de bal was, zat het publiek met toegeknepen billen toe te kijken. De linksback pakte bovendien een onnodige gele kaart en werd kinderlijk voorbij gekapt bij de 0-1.
Jellert van Landschoot 6
Een voordeel van Jellert van Landschoot is dat hij niet opgeeft en maar blijft rennen. Toch kon hij weinig creativiteit aan het spel van NEC toevoegen, met name toen eenmaal de 1-3 op het scorebord stond.
Zian Flemming 6,5
Het is was een bijzondere wedstrijd voor Zian Flemming. Aan de ene kant was hij erg belangrijk met zijn twee treffers, aan de andere kant was hij daarbuiten amper te betrappen op een goede actie.
Mart Dijkstra (81′ Etien Velikonja) 6
Wanneer het hele team slecht speelt is Mart Dijkstra niet iemand die het individueel kan beslissen. Was niet op echte fouten te betrappen maar was verder ook geen creatieve middenvelder die je in zo’n wedstrijd nodig hebt.
Anthony Musaba 6,5
Hij scoorde een knappe goal op het moment dat er weinig meer te halen leek. Het vergt enige discipline en bovendien talent om die bal op die manier binnen te schieten. Verder regelmatig een gevaarlijke actie en een handjevol kansen.
Ole Romeny (64′ Dirk Proper) 5
Was in de eerste helft nog wel aardig als aanspeelpunt, maar heeft niet wezenlijk bijgedragen aan de gevaarlijke kansen van NEC en werd na een uur begrijpelijk gewisseld. 
Jonathan Okita (74′ Randy Wolters) 4,5
Liep er vrijdagavond ontzettend verloren bij. Zodra het slecht begon te lopen, ging bovendien zijn koppie hangen en ging hij er met de pet naar gooien. Dan kun je hem maar beter wisselen.
Scheidsrechter: Jannick van der Laan 5
Hij gaf maar liefst vijf gele kaarten aan NEC in een wedstrijd die zelden agressief en lomp te noemen was. Wuifde bovendien diverse keren overtredingen op NEC’ers weg. Het penaltymoment had hij wel goed gezien.

Dirk Proper, Randy Wolters en Etien Velikonja kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een beoordeling.