In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een beoordeling. De Nijmegenaren stelden vrijdagavond flink teleur op bezoek bij Go Ahead Eagles en verloren met 2-1.

Branderhorst 3,5
Een enorme ketser van de doelman van NEC, die op dat vlak juist beter bezig was de laatste weken. Helaas was deze fout cruciaal voor het verloop van de wedstrijd.

Van Rooij 5
De minst slechte van de vier achterin en het zegt genoeg dat dat een jongen van achttien jaar is. Toch bereikte ook het slordigheidsvirus hem in Deventer.

Van Eijden 3,5
De aanvoerder van NEC was onherkenbaar. Dit seizoen is hij juist vaak de stabiele factor in de defensie, maar tegen Go Ahead ging er zelden iets goed bij de routinier.

Kvida 3,5
Als Van Eijden het goed doet, lift Josef Kvida daarop mee, maar dat werkt ook de andere kant op. Het centrale duo maakte een onrustige indruk en was enorm slordig met inspeelpasses.
 
Kuipers 4,5
Kon niet zo heel veel doen aan de twee tegendoelpunten, maar maakte zowel verdedigend als aanvallend geen zekere indruk. Daar was hij overigens niet de enige in.

Dijkstra 4
Een erg slordige wedstrijd van Mart Dijkstra, die de bal soms heel simpel verspeelde of inleverde met een slechte pass. Naast de schakels achterin haperde ook deze schakel op het middenveld.

Proper 5
Had het lastig op het middenveld tegen een ploeg die NEC hoog op het veld onder druk zette. Dirk Proper speelde zich er bij vlagen goed onderuit, maar slaagde er niet in om van grote waarde te zijn in Deventer.

Van Landschoot 6
De minst slechte op het veld aan Nijmeegse kant. Stak er als een van de weinige écht energie in en had ook nog wat goede momentjes in de passing. Maar ja, op één speler kan een team niet renderen.

Okita 4,5
Kreeg wat kansjes, was af en toe dreigend, maar Jonathan Okita laat al tijden niet zijn volledige potentie zien op het veld.

Flemming 5,5
Speelde ook niet geweldig en werd meermaals geklopt in de duels, maar maakte het met een knappe goal, zijn elfde van het seizoen, wel spannend.

Romeny 4
Had het geluk dat hij zo lang mocht blijven staan, want het was niet veel wat Ole Romeny vrijdag liet zien. Is hij linksbuiten, is hij spits? We zijn er nog niet uit. Dat de trainers het niet zien zitten in het enige alternatief op links, Randy Wolters, is een geluk voor Romeny.

Invallers Randy Wolters en Etien Velikonja kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.