In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC won met 2-0 van Jong FC Utrecht. Na een slechte eerste helft rechtte NEC de rug en scoorde het tweemaal. Jordy Bruijn en Elayis Tavsan waren de doelpuntenmakers. Rens van Eijden kreeg tussen de goals door een directe rode kaart.

Norbert Alblas 7
Puike pot en voor de derde keer op rij de ‘nul’. Dat lukte hem eerder dit seizoen niet zo vaak. Mooi om deze vooruitgang te zien.

Bart van Rooij 6,5
Energiek in al zijn taken. Hij staat continu zijn mannetje. Verdedigend was hij sterk, alleen viel hij deze wedstrijd aanvallend iets minder op.

Rens van Eijden 4
Van Eijden speelde een slechte wedstrijd. Absoluut dieptepunt was wel de rode kaart. Met een tik in het gezicht van de tegenstander geeft hij het verkeerde voorbeeld. Dit zijn we niet van hem gewend.

Cas Odenthal 6,5
Verdedigend zeer degelijk. Hij lijkt zijn plek steeds beter te vinden in het basisteam. Odenthal mag wel iets meer rust hebben aan de bal. Soms leidt een lange bal tot onnodig balverlies.

Souffian El Karouani 7
Wederom uitstekend. Verdedigend was hij de belangrijkste man, maar ook aanvallend liet de back veel zien. Met veel voorzetten en schoten was Souff regelmatig te zien op de helft van de tegenstander.

Javier Vet 5
Niet voor het eerst dit seizoen onzichtbaar. Hij had duidelijk niet zijn avond. Met een paar fouten hier en daar was het niet zijn beste optreden.

46′ Edgar Barreto 7,5
De oude botten zijn het nog niet verleerd. De invalbeurt van de Paraguayaan was een verademing. Met natuurlijk de assist vanaf eigen helft als hoogtepunt. Zo zie je maar dat een ervaren speler als Barreto het verschil kan maken in dit soort wedstrijden.

Dirk Proper 6,5
Doet weinig fout. Hij is een onopvallende speler, maar ongetwijfeld erg belangrijk.

Jordy Bruijn 7
Bewijst weer zijn waarde, getuige de goal. Ook had hij een paar mooie acties in huis. Hij blijft een fijne speler om te hebben.

Thomas Beekman 6
Brengt veel energie. In deze wedstrijd (en die tegen FC Eindhoven) liet hij paar keer goed zien dat hij doorzettingsvermogen heeft, maar aanvallend kwam het er niet altijd uit bij hem.

Jonathan Okita 6
In potentie wellicht de beste speler van NEC, dat zeggen we wel vaker. Hij was deze wedstrijd een aantal keer gevaarlijk maar mist het rendement van een echte afmaker. En dat is niet voor het eerst dit seizoen.

Rangelo Janga 5,5
Zal ongetwijfeld hard werken, maar het aantal kansen voor Rangelo Janga was op één hand te tellen. Krijgt hij te weinig ballen of komt hij zelf te weinig in scoringspositie? Volgens de statistieken had Janga slechts één doelpoging tegen Jong Utrecht.

Invallers Mathias De Wolf, Elayis Tavsan en Kevin Bukusu kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement

  1. El Karouani 6,37
  2. Bruijn 6,33
  3. Van Rooij 6,09
  4. Alblas 6,08
  5. Vet 5,97