In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. De Nijmegenaren gaven tegen Excelsior opnieuw een voorsprong uit handen, door in de tweede helft geen enkel teken van leven meer te geven.

Mattijs Branderhorst 6
Bij beide doelpunten lieten de NEC-verdedigers Joël Zwarts Mattijs Branderhorst tot op een paar meter naderen. Van zo dichtbij kon Branderhorst geen antwoord meer hebben. Hem treft deze wedstrijd geen blaam.

Bart van Rooij 5
In de eerste helft was Bart van Rooij een van de gevaarlijkste spelers van NEC, maar na de rust gaf hij net als zijn teamgenoten niet meer thuis. Ook hij kon de twee goals niet voorkomen.

Edgar Barreto 5
Hij schonk Elias Mas Omarsson een opgelegde kans, door knullig onderuit te gaan. In de eerste helft was hij nog bijzonder vaak voor de Excelsior-goal te vinden, maar na rust kon hij zijn team niet dragen.

Cas Odenthal 4.5
De twee spitsen, Zwarts en Omarsson, hadden in de tweede helft meerdere keren zeeën van ruimte. Met drie centrale verdedigers moet dat natuurlijk niet kunnen.

Kevin Bukusu 4.5
Ook Kevin Bukusu kwam meerdere keren te laat om de Rotterdamse spitsen af te stoppen. Zijn zelfvertrouwen is zeer broos de laatste weken.

Souffian el Karouani 4
Hij gaf niet thuis. Hoewel er voor rust nog af en toe goede aanvallen werden opgezet, was Souffian el Karouani daar bijna niet bij betrokken. En toen moest de slechte tweede helft nog komen.

Dirk Proper 5.5
Als er iemand hard blijft werken, zelfs als zijn medespelers dat allang niet meer doen, is het Dirk Proper. Maar de 18-jarige middenvelder kan het natuurlijk niet allemaal alleen.

Javier Vet 4.5
Natuurlijk, de goal was van grote schoonheid. Maar de manier waarop hij voor en na die goal over het veld slenterde, tekende zijn wedstrijd meer. Bij de 1-1 liet hij na druk te zetten op Mats Wieffer, die eenvoudig Zwarts kon wegsturen.

Joep van der Sluijs 4
Hij lijkt zich niet thuis te voelen in het centrum van het veld. Zwerft met de bal veel te veel gevaarlijk rond over het veld en is geen defensief wonder. Werd er logischerwijs als eerste afgehaald.

Elayis Tavsan 4
Het is logisch dat het voor Elayis Tavsan af en toe voelt alsof hij alles alleen moet doen, maar dat betekent niet dat hij af en toe om zich heen moet kijken en de bal moet afgeven. Want zijn egoïsme voor de goal levert veel frustatie op bij teamgenoten.

Rangelo Janga 4
Gaf na afloop tegen ESPN doodleuk aan dat het niet aan hem knaagde dat hij weer niet scoorde. En dat getuigt niet van topsportmentaliteit. Hij zou tot op het bot gefrustreerd moeten zijn als hij zonder goal van het veld stapt, maar dat lijkt niet zo te zijn.

Algemeen klassement

1. Bruijn 6,15
2. Barreto 6,05
3. El Karouani 6,00
4. Van Eijden 5,96
5. Proper 5,93