In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Helmond Sport werd in het eigen stadion met 0-7 vernederd. Met zeven verschillende doelpuntenmakers is het dan ook geen verrassing dat er veel hoge cijfers tussen zitten.

Mattijs Branderhorst 7
Waar NEC 22 doelpogingen loste, kwam Helmond Sport tot slechts vier pogingen richting de goal van Mattijs Branderhorst. Hij had dus weinig te doen, maar bleef toch scherp bij de keren dat hij wel moest optreden. Zijn eerste clean sheet van het seizoen zal bovendien voor vertrouwen zorgen.

Bart van Rooij 8
Als een echte spits stiftte hij de bal een kwartier voor het einde over keeper Van Gassel heen. Bart van Rooij was weer ouderwets op stoom en bestreek de hele rechterflank. Ook met 270 minuten in de benen in acht dagen tijd blijkt er nog heel veel diesel in de benen van de back te zitten.

Rens van Eijden 7.5
Met de openingstreffer binnen twintig minuten verzorgde Rens van Eijden de opmaat voor een bijzonder eenvoudige avond. Sinds zijn terugkeer na zijn rode kaart is hij de Van Eijden waar we van tevoren op hadden gehoopt.

Edgar Barreto 8,5
Met speels gemak combineerden Edgar Barreto, Dirk Proper en Jordy Bruijn er in de eerste helft op los. In de tweede helft was hij goed voor een uitstekende assist op Elayis Tavsan en zijn eerste NEC-goal sinds maart 2007. Zo zien we het graag van de Paraguayaan.

Cas Odenthal 7
Hij had aan verdedigend werk op gegeven moment zo weinig te doen, dat hij ineens dribbelend opdook aan de andere kant van het veld bij de zestien van Helmond Sport. Cas Odenthal bleef eenvoudig overeind tegen het aanvallend onmachtige Helmond.

Souffian El Karouani 8
Hij liet weer zijn vorm zien van voor de winterstop. Souffian El Karouani had de 0-3 op zijn slof toen hij al dribbelend door de zestien opdook voor keeper Van Gassel, maar die bracht daar nog redding. Met een assist op Edgar Barreto maakte hij wel een einde aan zijn tijdelijke productiedroogte.

Dirk Proper 8
Het zorgt voor een oneerlijk verwachtingspatroon om hem de Frenkie de Jong van de KKD te noemen, maar het gemak waarmee Dirk Proper aan de bal blijft en zijn tegenstanders te slim af is doet wel denken aan de Barcelona-middenvelder.

Javier Vet 7
De afgelopen twee wedstrijden was Javier Vet één van de belangrijkste spelers van NEC, vandaag liet hij dat over aan zijn medespelers. Toch was Vet in de zestig minuten dat hij speelde niet te betrappen op een foutje.

Jordy Bruijn 8
Zijn doelpunt in de eerste helft was van zo’n ongekende schoonheid dat het haast gezichtsbedrog was. Ging die bal er wel echt in? Jazeker, en dat is precies het talent van Jordy Bruijn: om van niks een levensgevaarlijke situatie te maken.

Elayis Tavsan 8.5
Met zijn snelheid was hij de reden dat Orhan Dzepar al binnen het kwartier aan de noodrem moest trekken. Bovendien is zijn ratio van gevaarlijke momenten en mislukte dribbels drastisch verbeterd: met vier goals in vier wedstrijden is Tavsan in bloedvorm.

Rangelo Janga 7.5
De spits maakte zijn eerste competitiegoal van 2021 en was daar vanzelfsprekend blij mee. De 3-5-2 opstelling lijkt ook hem goed te doen, aangezien hij de laatste paar wedstrijden met sprongen vooruit gaat.

Joep van der Sluijs, Thomas Beekman, Thibo Baeten, Jonathan Okita en Ayman Sellouf speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Algemeen klassement:
1. Jordy Bruijn 6.24
Edgar Barreto 6.24
3. Souffian El Karouani 6.19
4. Elayis Tavsan 6.06
5. Bart van Rooij 6.03
Cas Odenthal 6.03