In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC won met 3-2 van Jong AZ nadat het met 0-2 achter stond.

Mattijs Branderhorst 6
De keeper had weinig te doen, maar incasseerde wel (weer) twee doelpunten. Het waren weliswaar goed uitgespeelde aanvallen. Ook had Branderhorst een belangrijke save op het einde van de wedstrijd. Een voldoende dus.

Bart van Rooij 7.5
Had Bart krachtvoer op of een tray energiedrank? Wie zal het zeggen. Van Rooij speelde uitstekend en we zagen hem van de ene cornervlag naar de andere rennen. Met twee assists en verdedigend goed spel krijgt Bart een dikke voldoende.

Terry Lartey Sanniez 6.5
Viel verrassend goed in. Hij leek tegen Almere ongelukkig centraal achterin, maar vulde die rol tegen Jong AZ keurig in. Met zijn snelheid hield hij met name Aboukhlal een paar keer van het scoren af.

Cas Odenthal 6
Odenthal speelde een ‘okè’ wedstrijd. Hij viel dit keer niet in het bijzonder op. Helaas voor hem werd zijn goal in de vijfde minuut afgekeurd wegens buitenspel. Achteraf zagen we dat het geen buitenspel was. Zuur voor Cas.

Èdgar Barreto 6.5
De Paraguayaan speelde stabiel. Barreto was vaak voor het vijandige doel te vinden en dat als centrale verdediger. Hij scoorde natuurlijk ook de o zo belangrijke 3-2.

Souffian El Karouani 5
Souf speelde een matig tot slechte wedstrijd. Hij lijkt het de laatste weken een beetje kwijt te zijn en dat is zonde. Misschien ziet El Karouani door deze overwinning het licht weer.

Javier Vet 6
De middenvelder kreeg in de eerste helft een levensgrote kans die er in had gemoeten. Buiten die kans hebben we Vet niet meer voor het doel van Jong AZ gezien.

Elayis Tavsan 5.5
Het was niet best wat de jonge aanvaller liet zien. In het begin probeerde Tavsan nog een paar keer een mooie actie eruit te gooien, maar dat kantelde snel naar schoten die het stadion uitvlogen. Kan hij de draad weer oppakken voor de volgende wedstrijden?

Dirk Proper 6.5
Dirk speelde stabiel. Je ziet dat de kleine middenvelder er telkens veel energie ingooit en zo dus ver komt. Spelers van 2 koppen groter zette hij soms gerust aan de kant. Hij blijft een belangrijke schakel voor NEC

Jonathan Okita 5
Okita speelde helemaal niets klaar. Hij nam de corner die tot de 3-2 leidde, maar daar blijft het ook bij. Misschien spaart hij zijn opvliegers op voor de play-offs, hopen we.

Rangelo Janga 6.5
De Curaçaose spits speelde een prima tweede helft. Met een goed kopdoelpunt hielp hij NEC met de comeback. Ook was hij een belangrijk aanspeelpunt en won hij een aantal duels op kracht en snelheid. Hopelijk houdt hij dit een tijdje vol.

Invaller Thomas Beekman kwam niet in aanmerking voor een cijfer.

Algemeen klassement

1. Jordy Bruijn 6,15
2. Edgar Barreto 6,07
3. Souffian El Karouani 5,97
4. Bart van Rooij 5,96
= Rens van Eijden 5,96