In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. In het GelreDome versloeg NEC rivaal Vitesse met ruime cijfers, maar niet per se met goed spel. Er zijn dus zowel hoog- als laagvliegers te onderscheiden bij de Nijmegenaren.

Cillessen 7,5
Een clean sheet in de Gelderse derby, dat komt Jasper Cillessen toe. In het eerste halfuur schoot Vitesse namelijk verrassend vaak op goal, maar de vooraf door Vitesse-supporters uitgescholden doelman haalde zijn gram. Weer een uitstekende pot.

Pereira 5
Sinds bekend is geworden dat Brayann Pereira definitief van NEC is, heeft hij nog niet kunnen laten zien welke potentie er in hem schuilt. Zeker in de eerste helft was hij namelijk zeer ondermaats. Misschien dat met meer wedstrijdritme ook zijn niveau omhoog gaat.

Sandler 6,5
In de eerste helft leek het wel alsof Philippe Sandler aan walking football deed. Zijn gedurfde passjes waren afwezig, maar hij bleef prima overeind. Hij blijft ook in dit soort wedstrijden uiterst rustig.

Nuytinck 5
Trainer Rogier Meijer gaf na afloop toe dat het misschien niet de beste keuze was om Bram Nuytinck, die afgelopen week ziek is geweest, op te stellen. Hij was in de eerste helft slordig en werd terecht gewisseld, hoewel dat ook met zijn fitheid te maken had.

46′ Ross 6
Hij speelde vandaag meer minuten dan in de rest van 2024, maar dat was Mathias Ross niet aan te zien. Zijn taak was dan ook niet zo ingewikkeld. Zijn achternaam deed hij eer aan, want gevaarlijke ballen wegrossen deed hij voldoende.

Baas 5
Door de schorsing van Calvin Verdonk stond Youri Baas op linksback en daar had hij de nodige moeite met Gyan de Regt, die veel energie en agressie in zijn spel legde. Hij was zijn directe tegenstander dan ook meerdere malen kwijt en moest dat al snel bekopen met een gele kaart.

Hoedemakers 7,5
Hij gaat elke week beter voetballen, Mees Hoedemakers. Opnieuw was het de middenvelder die NEC over een dood punt heen hielp. Hoewel hij nog best wat moest doen voor hij de bal achter Eloy Room kon schieten, liet hij het er uiterst makkelijk uitzien.

Chery 5,5
Niet de beste wedstrijd van Tjaronn Chery, die met een bredere wedstrijdselectie wellicht nog op de bank had gezeten. Want de aanvallende middenvelder is na zijn blessure nog niet op het toppen van zijn kunnen, zowel qua fitheid als qua vorm.

Sano 6,5
In de eerste helft was Kodai Sano de positieve uitschieter, de enige veldspeler van NEC die felheid en energie in zijn spel leek te leggen. Mocht Dirk Proper deze zomer vertrekken, staat zijn opvolger al klaar.

González 5,5
Of rechtsbuiten zijn beste positie is, valt te betwijfelen. Hij had een wat anonieme rol deze wedstrijd, maar maakte wel de negentig minuten vol. En hij blijft wel rennen, dat valt ook te prijzen.

Ogawa 4,5
In 75 minuten is Koki Ogawa amper aan de bal geweest. Hij werd in de lucht veelvuldig afgetroefd, kon de bal niet bij zich houden en kon voor de goal niet echt gevaarlijk worden. Hopelijk spaart hij zijn goals op voor de bekerfinale.

Olden Larsen 4
Het was logisch dat Lars Olden Larsen basis stond vanwege de fysieke malheur bij zijn concurrenten. Maar hij heeft niet aan Meijer laten zien dat hij daar moet blijven staan, want in een uur voetballen ging echt niks goed bij de Noor.

61′ Hansen 8
Als je twee goals maakt en één assist aflevert in een 0-3 overwinning op de grote rivaal, dan kun je niet meer stuk bij de fans. Hoewel hij de nodige kritiek heeft gehad, is die bij deze voorlopig verstomt.

Invallers Sylla Sow en D’Leanu Arts kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een beoordeling.