In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC kende, ondanks 120 minuten in de benen afgelopen dinsdag, weinig moeite met FC Volendam. In de eerste helft liepen de Nijmegenaren uit naar 0-3 en dat gaven ze uiteindelijk niet meer weg (2-5).

Cillessen 6,5
Kon weinig doen aan de tegengoals, maar had af en toe moeite om de bal te klemmen. Zag vrijdag dat hij, ondanks zijn goede prestaties van de afgelopen tijd, niet bij de voorselectie van het Nederlands Elftal zat. Jasper blijft voor NEC echter een absolute topkeeper.

Van Rooij 6,5
Kwam niet super veel in het spel voor, maar dat is misschien ook niet gek als je kijkt naar hoe verdedigend Volendam was ingesteld. Zal zich ook niet helemaal top hebben gevoeld met dinsdag ook al 120 minuten in de benen.

Sandler 7
Gewoon een typische Sandler wedstrijd. Het blijft genieten om naar hem te kijken, al had hij wel een uitdaging met de fysiek sterke Semedo van Volendam, die tevens best rap was. Dat deed hij prima. Ook fijn om te zien dat hij na 120 minuten dinsdag, hier ook weer de volle 90 kon maken.

Verdonk 7
Kwam aan het eind van de wedstrijd nog een keer voor de neus van keeper Backhaus, maar kwam net te kort om zijn tweede Eredivisiedoelpunt op rij te maken. Het laat wel zien hoe comfortabel hij aan de bal is. Verdedigend had NEC weinig te duchten van Volendam.

Baas 6,5
Hij speelde een cruciale rol bij de 0-1, maar was verder onzichtbaar. Pakte daarnaast nog een domme gele kaart.

Schöne 7
Was boos dat hij dinsdag niet aan de aftrap mocht verschijnen. Hij liet zien waarom hij nog steeds prima meekan. Meerdere prachtige lange passes achter de verdediging legde hij neer. Gewoon een prima pot van de Deen.

Sano 7,5
Na zijn eerste doelpunt afgelopen dinsdag, was het nu tijd voor zijn eerste Eredivisiegoal. Schoof de bal keurig laag in de verre hoek. De uitdrukking ‘longen als een paard’ is een understatement bij de Japanner. Hij was dinsdag overal en tegen Volendam was er ook weer niks aan te merken op zijn werkethos.

Hoedemakers 7
Gleed ongelukkig uit bij de tweede tegentreffer, maar speelde verder een prima pot. Hij lijkt door de afwezigheid van Proper het spel meer naar zich toe te trekken en dat gaat hem goed af.

Hansen 7,5
De kritiek dit seizoen op de buitenspeler was zijn rendement. Daar heeft hij vrijdag wat aan gedaan, want een goal én een assist is gewoon meer dan prima van de buitenspeler. Zelf is hij nog niet tevreden en wil hij meer. Benieuwd wat dat uiteindelijk gaat zijn.

Sow 6,5
Bekroonde zijn basisdebuut met zijn eerste goal in Nijmeegse dienst. Voor de wedstrijd gaf de Nijmegenaar nog aan dat hij er niet tegenaan aan het hikken was, maar als een spits eenmaal scoort, dan volgen er meestal meer. Benieuwd of de ketchupfles bij Sow nu ook echt los is.

Borges Sanches 6,5
Was soms misschien wel dreigender dan Hansen, maar maakt dan net verkeerde keuzes. Hij is pijlsnel en dat is een wapen. Kreeg nog een mooie kans, maar dat schot spatte uiteen op de paal. Lijkt meer iemand om in minuut 70 te brengen en dan de moegestreden verdedigers dol te draaien..

Invallers Tjaronn Chery, Koki Ogawa, Lars Olden Larsen, González en Brayann Pereira kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.