In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Zaterdag moest een tiental van NEC haar meerdere erkennen in FC Twente. De Nijmegenaren kwamen lang mee met de subtopper, maar waren na de rode kaart voor Ali Akman niet bij machte een resultaat te boeken. 

Branderhorst 5,5
De doelman keepte niet onverdienstelijk, maar leek ook niet helemaal op z’n gemak. Uittrappen belandden regelmatig bij FC Twente of onze ballenjongens.

Van Rooij 5
Moest vorige week tegen Cambuur ziek thuisblijven. Gaf een dot van een kans weg aan Michel Vlap en had zijn directe tegenstander Misidjan (goal en assist) niet altijd even goed onder controle.

Marquez 6
Staat ook nu weer verdedigend zijn mannetje. Achterin was hij zichtbaar de leider met zijn fanatieke armbewegingen. Voelde zich vertrouwd om samen met Rodrigo Guth centraal achterin te spelen.  

Guth 6,5
Speelde uitstekend. Won vrijwel alle duels en was volgens Rogier meijer zelfs de man van de wedstrijd.

El Karouani 6
De linksback speelde redelijk, maar had een geringe aanvallende bijdrage terwijl daar wel de ruimte toe werd gelaten. De back werd weer na een uur gewisseld, te verklaren door zijn deelname aan de Ramadan.

Bruijn 6
Lijkt weer terug te komen op zijn oude niveau. Had zijn directe tegenstander Michel Vlap aardig onder controle. De middenvelder zat ook een aantal keer goed tussen een aantal schoten van Vlap, maar was te laat toen Virgil Misidjan de 0-1 binnenschoot.

Schöne 5,5
Lasse Schöne speelde niet altijd foutloos. Zijn vrije trappen en corners waren geen gevaar voor de defensie van de Tukkers. Wel is de routinier de duidelijke spelleider van NEC, maar past dit wel aan op zijn eigen tempo.

Mattsson 5
De Deen probeerde een aantal keer het doel van FC Twente onder vuur te nemen vanuit de tweede linie. Voor Lars Unnerstall waren deze pogingen kinderlijk. Heeft aanvallend ook niet meer bijgedragen.

Tavsan 6
Was de enige speler die na de rode kaart van Akman nog wel wat probeerde. Hij was echt opzoek naar zijn treffer. Voorin kwam wel de meeste dreiging van de kersverse Jong Oranje-debutant.

Akman 5
Akman was een serieuze plaag voor de FC Twente-defensie, maar zijn ongelukkige rode kaart deed NEC de das om. Hopelijk valt zijn schorsing niet te hoog uit.

Okita 5
Deed hij mee? De aanvaller maakte geen indruk en er kwam nauwelijks dreiging van de Congolees. Soms wacht je nog weleens op zijn moment, maar tegen Twente kwam dat er niet.

Invallers Calvin Verdonk, Javier Vet, Mikkel Duelund en Mathias de Wolf kwamen tekort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.