In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen SC Heerenveen had de ploeg van Rogier Meijer aan 41 seconden genoeg om het verschil te maken. De Nijmegenaren maakten een solide indruk.

Cillessen 6,5
De keeper had eigenlijk weinig te doen: Heerenveen schoot geen enkel keer op doel. Maar dat zal Jasper Cillessen niet erg hebben gevonden, zeker met de editie van vorig seizoen nog in zijn achterhoofd.

Van Rooij 6,5
Smaakmaker Osame Sahraoui is eigenlijk niet een moment gevaarlijk geweest en dat is ook de verdienste van rechtsback Bart van Rooij. Speelde opnieuw een betrouwbare wedstrijd.

Sandler 7,5
De centrale verdediger blijft indruk maken bij NEC en speelt met vertrouwen. Met een knappe rush voorwaarts was Philippe Sandler verantwoordelijk voor twee corners, waaruit uiteindelijk de openingstreffer viel.

Nuytinck 7,5
De aanvoerder was hersteld van zijn blessure en stond weer in de basis. Hij deed dat met verve. Een clean sheet en amper gevaar voor de Nijmeegse goal, Bram Nuytinck kan weer tevreden zijn.

Baas 6,5
Stond weer in de basiself doordat vaste linksback Calvin Verdonk pas vader geworden was. In tegenstelling tot zijn concurrent leek Youri Baas prima geslapen te hebben. Hij was rustig aan de bal en fel tegenover zijn directe tegenstander.

Hoedemakers 7,5
Door de afwezigheid van Dirk Proper wordt er meer verwacht van Mees Hoedemakers. Dat leverde hij ook. Eist veel ballen op, start aanvallen en was belangrijk met zijn assist op de 2-0.

Chery 6,5
De nummer tien zag in de eerste helft dat er nog te weinig gevaar werd gecreëerd, maar zag vanaf de bank dat het goed kwam. Hopelijk is zijn blessure niks ernstigs, want hij is nodig in de komende periode

50′ Schöne 7
Moest invallen en stond er meteen: de corners van Lasse Schöne stichten meteen voor veel gevaar. Hij legde de bal tweemaal panklaar op het hoofd van zijn spits en eenmaal was het raak.

Sano 7
Door de afwezigheid van Proper staat Kodai Sano de laatste weken een linie naar achteren op het veld en daar komt hij misschien nog wel beter uit de verf. De Japanner stichtte ook vandaag weer het nodige gevaar.

González 7,5
Misschien wel de beste speler op het veld. Rober González was bij de 0-0 tussenstand de gevaarlijkste man en gooide het duel op slot met een bekeken schuiver in de verre hoek. Werd net voor het einde moegestreden van het veld gehaald, want hij leverde ook nog eens veel arbeid.

Ogawa 7,5
Met een beetje geluk had Koki Ogawa er tegen Heerenveen wel meer dan één met het hoofd kunnen maken. Zijn eerste poging spatte uiteen op de lat, zijn tweede werd van de doellijn gekopt, maar driemaal was scheepsrecht. Een verdiende treffer.

Hansen 6,5
In de vijftig minuten dat hij op het veld stond, had hij een aantal geslaagde acties. Van Sontje Hansen gaat altijd gevaar uit, maar negentig minuten zit er nooit in voor de buitenspeler.

50′ Sanches 7
Lijkt de ideale twaalfde man voor Rogier Meijer. Want als je Yvandro Borges Sanches tegenover een back zet die al een uur in de benen hebt, dan wordt het automatisch heel gevaarlijk.

Calvin Verdonk en Sylla Sow speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.