In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC had vrijdagavond niets in te brengen tegen FC Twente (4-0) en dat is ook terug te zien in de cijfers.

Cillessen 5
Had een aantal prima reddingen, maar moest toch vier keer vissen. Kwam aan de bal opnieuw onzeker over. Na afloop gaf Meijer dat ook toe

Van Rooij 4.5
Zijn directe tegenstander Misidjan scoorde twee keer. Van Rooij had het sowieso erg lastig met het flitsende combinatiespel van Twente. Na de formatiewisseling van NEC speelde Van Rooij als wingback, maar kwam ook daar tot weinig goeds.

Márquez 4.5
Twente voetbalde erg makkelijk door de NEC-verdediging heen. Ook Márquez kon er weinig aan doen…

Sandler 5
Datzelfde gold voor Sandler, maar de centrale verdediger speelde nog iets meer naar voren in zijn passing.

El Karouani 4.5
Ook El Karouani had het erg lastig en kon ook aanvallend niet voldoende brengen. Het zat hem niet mee aangezien directe tegenstander Cerny de pannen van het dak speelde.

Schöne 5
Wat als hij NEC binnen een minuut op voorsprong had gezet met zijn schot uit de tweede lijn? Waarschijnlijk had het niet veel uitgemaakt, want het middenveld van NEC werd compleet overlopen deze wedstrijd.

Tannane 5
Ook Tannane had geen geniale ingeving om de Twentse verdediging pijn te doen. Moest veel verdedigen en dat is nou eenmaal niet zijn kwaliteit. Had nog wel een gevaarlijke vrije trap, maar Unnerstall had daar een antwoord op.

Proper 5
Een zeldzame onvoldoende voor Dirk Proper, maar het tempo van Twente lag ook voor Proper te hoog.

Tavsan 4
Met de opkomende backs van Twente moest hij meer verdedigen dan hem lief was. Nul dreiging van de vleugelspeler.

(59′) Kramer 5
Net toen Rogier Meijer zijn formatie wilde wijzigen, viel de 2-0 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Toch probeerde Kramer er nog wat van te maken, wat niet echt onaardig was.

Dimata 4
Een slecht optreden van de Belg, die als balvaste spits de bal vaker verloor dan dat hij hem bijhield. In plaats van zijn energie kwijt raken met zeuren aan de scheids, kan hij misschien wat meer met zichzelf bezig blijven.

Mattsson 4.5
Deed het van de aanvallers misschien nog het minst slecht. Net zoals tegen Heerenveen lijkt het spelen tussen de linies hem toch meer te bevallen dan aan de zijkant. Wel was het nog steeds ondermaats.

(59′) Marques 5
Viel niet onaardig in en bracht zoals altijd veel energie en werklust in de ploeg. Na de 2-0 was de wedstrijd klaar en kon ook Marques niks meer brengen.

Invaller Jordy Bruijn kwam niet lang genoeg in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.