In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC speelde zaterdagavond gelijk tegen sc Heerenveen (1-1). Na een dominante eerste helft van de Nijmegenaren waarin een doelpunt uitbleef, werd er door beide ploegen in de tweede helft wel een keer gescoord. Geen slecht resultaat, al had er wel meer ingezeten.

Branderhorst 6.5
Had een aantal prima reddingen. Kon aan de goal van Joey Veerman niet veel doen, maar kwam weer zeker over.

Van Rooij 6
Zijn aanvallende dreiging van vorig seizoen ontbrak een beetje. Gaf Heerenveen een grote kans door een dramatische terugspeelbal, maar deed verdedigend voor de rest weinig fout.

Marquez 6.5
De Spanjaard staat verdedigend gewoon zijn mannetje. Zijn temperament en vechtlust passen goed bij NEC en het wordt ook zeer gewaardeerd door de fans.

Odenthal 6.5
Voor de compagnon van Marquez geldt eigenlijk hetzelfde. Het staat centraal achterin gewoon goed bij NEC. Ook aanvoerder Rens van Eijden besprak in de JardaPodcast hoe goed de jonge Odenthal zich aan het ontwikkelen is.

El Karouani 6
Besprak vorige week nog na de wedstrijd tegen FC Groningen dat hij met NEC Europees voetbal wil halen dit seizoen. Dan moet je de bal alleen niet zo uitverdedigen als dat hij deed bij de 1-1. Zorgt met zijn goede trap voor dreiging bij corners en met voorzetten, maar mag verdedigend soms meer zijn mannetje staan.

Barreto 6
Viel niet echt op deze wedstrijd. Zorgt samen met Schöne voor rust op het middenveld en met zijn goede passes gaat er in de opbouw meestal weinig fout.

Schöne 7
Je ziet de laatste weken steeds meer terug van de oude Schöne. Werd ook uitgeroepen tot Man of the Match. Hij is de spelverdeler van dit NEC en we mogen blij zijn met de komst van Schöne. Enige kritiekpunt is dat zijn vrije trappen en corners nog wel beter mogen.

Bruijn 6.5
Hij speelt meer als nummer 10 nu en dat ligt hem veel beter dan een plek aan de linkerkant. Had een aantal kansen om NEC al in de eerste helft op voorsprong te zetten, maar liet dat na. Voor de rest een prima pot van de Amsterdammer.

Tavsan 6
Kwam er een aantal keer dreigend uit en had ook een aantal goede mogelijkheden, maar maakt dan een paar keer de verkeerde keuze. Na twee Eredivisiewedstrijden waarin hij wist te scoren, lukte dat tegen Heerenveen niet, maar zijn onvoorspelbaarheid blijft een wapen voor NEC.

Akman 6.5
De jonge Turkse spits van NEC pakte weer een doelpuntje mee. Hij werkt zoals gewoonlijk erg hard en maakt veel meters. Toch zie je hem, naast het maken van de goal, weinig. Met weer een goede invalbeurt van Pedro Ruiz is het maar de vraag wie er de vaste spits wordt als de Spanjaard helemaal fit is.

Okita 6.5
Had de kans om NEC naar de overwinning te schieten, maar zijn geweldige pegel spatte uiteen op de paal. Zijn snelheid en dreiging zijn een wapen voor NEC. Hij lijkt op geen enkel punt meer op de ‘oude’ Okita van voor de play-offs.

Invallers Magnus Mattsson, Javier Vet, Pedro Ruiz en Dirk Proper speelden allen te kort om in aanmerking te komen voor een cijfer.