In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC speelde zondag 0-0 gelijk tegen FC Emmen. De Nijmegenaren waren de bovenliggende partij, hadden het middenveld stevig in handen, maar misten met name voor het vijandelijke doel de nodige daadkracht.

Cillessen 6,5
Trad adequaat op bij Emmens gevaar in de omschakeling waarbij de ballen vaak recht op hem afkwamen. Hoefde derhalve nooit gestrekt naar de (boven)hoek. Nam meevoetballend eenmaal teveel tijd met een hachelijk moment tot gevolg.

Van Rooij 6,5
Kwam veelvuldig op en was meermaals betrokken bij gevaar voor het vijandelijke doel in de rol van aangever. Miste raffinement in de eindpass, anders had hij minimaal een assist achter zijn naam gekregen. Stichtte gevaar met verre inworpen.

Sandler 6,5
Sandler vormde voor het eerst dit seizoen het centrum met Joris Kramer. Was zoals altijd kopsterk en veel betrokken bij de opbouw. Gunde Romeny slechts eenmaal een vrije kans, maar diens kopbal mistte kracht. Kwam goed weg toen er gefloten werd toen hij zich als laatste man de bal liet ontfutselen.

Kramer 6
Ook sterk in de lucht maar opbouwend beduidend minder creatief dan zijn zojuist besproken collega. Had verdedigend zijn zaakjes op orde en voorkwam met zeer adequaat ingrijpen een levensgrote kans op een vijandelijke treffer.

El Karouani 6
kwam met name in de beginfase van het duel met legio (redelijke) voorzetten. Was betrokken bij veel gevaarlijk ogende aanvallen maar kwam zelf niet in scoringspositie. Was de tweede helft minder bij het (aanvals)spel betrokken.

Schöne 6,5
Verdeelde als vanouds het spel en combineerde bij vlagen heel aardig. Zocht de voorwaartsen veelvuldig, met wisselend succes. Nam het vijandelijke doel pas in de blessuretijd onder vuur en raakte met zijn technisch goed uitgevoerde dropkick meteen (helaas slechts) het houtwerk.

Mattsson 5
Was vooral de eerste minuten zeer bedrijvig en dreigend. Loste een schot met pit dat via de doelman op de paal belandde. Had z’n lengte niet mee bij enkele (potentiële) kopkansen. Zakte daarna ver weg en kwam nauwelijks meer in het stuk voor.

Proper 6
Had het middenveld met Schöne (stevig) in handen en verlegde het spel aardig van flank naar flank. Combineerde bij vlagen prima maar was niet zo dwingend en beslissend als pakweg een maand geleden.

Tavsan 6
Hield met z’n techniek en snelheid één, en vaak twee tegenstanders bezig maar zijn rendement bleef achter. Creëerde na een snelle tegenstoot zelf een grote schietkans en kreeg het daarna aan de stok met de half-vrijstaande Dimata die de bal had verwacht.

Dimata 5
Dat na 90 minuten voetbal de brilstand op het scorebord prijkte mag vooral hem worden aangerekend. Kreeg een handvol uitstekende kansen. Was zoals altijd zeer bedrijvig maar had (ook zoals altijd) moeite met het controleren van de bal. Misschien moet hij zich iets minder bemoeien met het spel lager op het veld zodat hij daar waar hij écht belangrijk moet zijn meer energie over heeft. Had in de laatste minuut van de extra tijd zijn vele missers kunnen doen vergeten door een fatsoenlijke voorzet af te leveren tijdens een zeer veelbelovende aanval, maar faalde hopeloos.

Cissoko 5,5
Speelde, inherent aan zijn speelstijl, een wat wispelturige wedstrijd. Was enerzijds zeer behendig aan de bal, passeerde met gemak tegenstanders en leverde meerdere bruikbare voorzetten. Leidde anderzijds met balverlies gevaarlijke tegenstoten in en was in geen velden of wegen te bekennen als zijn directe tegenstander mee op kwam.

Invallers Pedro Marquez, Jordy Bruijn, Anthony Musaba en Terry Lartey Sanniez kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.