In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC verloor zondagmiddag de openingswedstrijd van het seizoen in eigen huis van FC Twente. Sem Steijn tekende in de blessuretijd van de tweede helft voor de enige en winnende treffer en bezorgde zijn ploeg de drie punten.

Branderhorst 6,5
Wat zou er door zijn hoofd heen gegaan zijn de afgelopen dagen? Ongetwijfeld een hele hoop. En dan toch zo stabiel keepen, alsof er niks aan de hand is. Zuur voor hem dat Steijn in de slotminuut pardoes voor hem verscheen. Zo kansloos als de aanstaande concurrentiestrijd met Cillessen was-ie. Maar de supporters zijn zijn prestaties niet vergeten. Het oeh-ah Branderhorst schalde meermaals door het Goffertstadion. Zou het zijn laatste wedstrijd zijn geweest?

Van Rooij 6,5
Bart van Rooij op rechtsback. Vertrouwd als altijd. Hopelijk kan hij komend seizoen een echte stap gaan zetten, het afgelopen seizoen kabbelde voor hem een beetje voort.

Marquez 6,5
Net als vorig seizoen is Ivan Marquez betrouwbaar, die ook met zijn nieuwe maatje achterin niet van gekkigheid houdt en vooral de boel schoon wil houden. Lukte alleraardigst.

Kramer 6,5
Joris Kramer doet de kunsten van Rodrigo Guth en Cas Odenthal gauw vergeten. Opvallend was meermaals de aanvallende drang en uitstekende crosspass in zijn benen.

El Karouani 5
Grossierde in balverlies en was af en toe wat onhandig in de duels. Liet Steijn uit zijn rug weglopen waardoor een punt uit handen viel. El Karouani kan beter, volgende week een nieuwe kans!

Schöne 6,5
Lasse Schöne dirigeerde het spel opnieuw, maar wel in mindere mate. Ook hij begrijpt – uiteraard – dat de bal zo snel mogelijk naar de man voor hem moet.

Tannane 7,5
Wow, dat hebben we lang niet gezien in de Goffert. De eerste helft van Oussama Tannane was op z’n zachtst gezegd geweldig. De doelpunt-van-het-jaar verkiezing leek alweer bijna beslist en met een échte afmaker in de punt had hij ook een fraaie assist achter zijn naam gehad. De futloze tweede helft toonde ook zijn zwakte, maar het goede nieuws is dat daaraan gewerkt kan worden. Dat wordt smullen dit seizoen.

Proper 6
Dirk Proper kreeg de voorkeur boven Andri Baldursson, maar kon nog niet helemaal bewijzen waarom precies. Valt ook wat weg met twee voetballers van grootse klasse om zich heen, maar hopelijk kan hij daarin zijn plek vinden. Nog even zoeken dus!

Tavsan 4,5
Elayis Tavsan aast op een transfer en steekt dat zowel verbaal als non-verbaal niet onder stoelen of banken. Op deze manier wil iedereen graag van hem af, maar niemand hem overnemen. Tandje erbij, dan komt de transfer vanzelf. Want de potentie hebben we allemaal gezien.

Marques 5,5
Veel fans waren benieuwd: wat kan de nieuwe spits van NEC? Hij maakt duidelijk waarom NEC nog op zoek is naar een echte targetman, maar toont ook aan waarom de club hem heeft gehaald. Werkt hard, is best rap en schuwt de duels niet. Kan zeker van waarde zijn komend seizoen, maar voorlopig lijkt een rol als pinchhitter hem meer weggelegd.

Duelund 6,5
Pas afgelopen vrijdag was de inkt kurkdroog en dat was maar goed ook, want dat Duelund kan voetballen bewees hij maar eens temeer. Vanaf de linksbuiten-positie had hij een goede wisselwerking met Tannane. Maar ook voor hem geldt: pas als hij fitter wordt, kan hij zich écht gaan onderscheiden.

Invallers Calvin Verdonk, Ilias Bronkhorst, Andri Baldursson en Ibrahim Cissoko kwamen tekort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.