In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC ontsnapte zondagmiddag in extremis aan een verliespartij tegen Go Ahead Eagles. Debutant Philippe Sandler kopte met de laatste actie van de wedstrijd de 3-3 tegen de touwen.

Cillessen 5
Jasper Cillessen had geen antwoord op de drie tegengoals en maakte een minder zekere indruk dan we van hem gewend zijn. Dat kwam vooral terug in de slotfase, toen Cillessen half uit zijn doel kwam, omspeelt werd en Lasse Schöne hem moest redden.

Van Rooij 5
Had ook met de vijfmansverdediging een te mager aandeel in het aanvalsspel en miste soms de overtuiging om fanatiek door te dekken.

Verdonk 5
Calvin Verdonk wist het zelf ook: die vroege gelijkmaker was zijn fout. Spits Lidberg liep zo weg uit zijn rug en knikte eenvoudig binnen. Had in de opbouw wel weer een groot aandeel.

Marquez 5,5
Moest en zou er gaan staan tegen Go Ahead Eagles, maar kon niet de leiding brengen die we van hem gewend zijn.

Sanniez 4,5
Voor Sanniez was zijn basisdebuut in de Eredivisie van korte duur en dat had hij mede aan zichzelf te danken door kinderlijk ingrijpen bij de 1-2. Speelde tot dat moment een redelijke wedstrijd, maar meer dan dat was het ook niet.

El Karouani 5
Voor El Karouani lijkt de vijfmansverdediging beter geschikt, want ook zondag was zijn aanvallende aandeel redelijk te noemen. Maar ook hij kon de drie tegengoals niet voorkomen.

Tannane 7
Zijn goal was van wereldklasse en de voorzetten bij de 2-3 en 3-3 idem. Probeerde het gif erin te brengen wanneer het ontbrak.

Schöne 6
Lasse Schöne krijgt wekelijks bakken kritiek over zich heen en leek zondag ook het mikpunt tijdens de wedstrijd, maar blijft toch bijzonder belangrijk. In de eerste helft had hij het tempo te laag liggen. Dat kwam omdat zijn hele elftal zoekende was naar de juiste positioneringen en loopacties.

Mattsson 6
Magnus Mattsson komt beter tot zijn recht in dit systeem en deed redelijk z’n ding tegen Eagles, maar kon het verschil niet maken. Pikte dan eindelijk zijn eerste seizoenstreffer mee nadat eerdere goals werden afgekeurd.

Marques 5
Zijn puntertje kort voor rust was illustratief voor de wedstrijd die Marques speelde, maar hij sleurt zich in ieder geval in de rondte.

Duelund 4
Mikkel Duelund speelde een onzichtbare wedstrijd.

Tavsan 5,5
Tavsan mocht de fout van de trainer herstellen toen er teruggeschakeld werd naar 4-3-3 en deed dat nog redelijk met twee goede schoten en een aantal knappe passeeracties.

Landry Dimata, Ibrahim Cissoko, Philippe Sandler en Ilias Bronkhorst kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.