In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. In een broeierig Volendam leek NEC het zwaar te krijgen tegen de plaatselijke FC, maar mede door doelpunten van Elayis Tavsan en Jordy Bruijn won NEC vrij gemakkelijk met 1-4. Het was de eerste driepunter dit seizoen, geboekt in een wedstrijd waarin Mikkel Duelund en Oussama Tannane uitblonken.

Cillessen 6.5
Na bijna elf jaar stond hij daar weer onder de lat; Jasper Cillessen. Zijn rentree begon moeizaam met een vroege tegengoal en niet veel later een slippertje wat ternauwernood goed ging. Toch herstelde hij zich prima. Met vijf reddingen heeft Cillessen gedaan waar hij voor betaald wordt en ook trainer Meijer was na afloop tevreden over de goalie.

Van Rooij 6,5
Van Rooij voelt zich steeds meer thuis in de Eredivisie. Daar waar hij zich in de Keuken Kampioen Divisie al moeiteloos staande hield, komt dat ook beetje bij beetje in de Eredivisie. De 21-jarige back was zeer degelijk en op een enkele overtreding na deed hij niks verkeerd.

Marquez 6,5
Henk Veerman en Robert Mühren hadden niet veel in te brengen tegen het centrale duo. Die ene kopbal op de lat van Mühren was het enige wapenfeit waar Marquez en Kramer zich druk om moesten maken.

Kramer 6,5
Net als vorige week was Kramer een stabiele factor in het hart van de verdediging. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen FC Twente, was Kramer zondagmiddag minder voorin te vinden. Met spitsen als Veerman en Mühren bij je is dat niet eens zo onverstandig.

El Karouani 5,5
De Marokkaanse linksback heeft het beduidend zwaarder dan zijn collega aan de rechterkant. Ook tegen FC Volendam was El Karouani erg ongelukkig. Bij het doelpunt van FC Volendam ging Souf al niet vrijuit en hij had het negentig minuten lang zwaar tegen de buitenspelers van FC Volendam.

Proper 7
Proper doet zijn ding, vooral verdedigend. Maar omdat hij niet opvalt is hij misschien wel zo belangrijk voor NEC. Proper doet geen gekke dingen en met alleen een handsbal, waar geel wel op zijn plaats was geweest, was Proper weer erg nuttig voor NEC. Oké, die terugspeelbal op Cillessen in de beginfase was misschien niet zo handig. Maar ja, niks zo saai als perfectie.

Tannane 8
Met Tannane hebben Ted van Leeuwen en NEC prima zaken gedaan. Voetballend kan hij volgens Ibrahim Afellay mee met de top drie van Nederland. De middenvelder was vorige week al dichtbij een doelpunt, zondagmiddag was het dan wél raak. Tannane legde met zijn doelpunt de basis voor de overwinning op FC Volendam. Met de juiste mindset kunnen we bij NEC nog heel veel lol aan hem beleven!

Schöne 7,5
Met de komst van Tannane staat Schöne wat meer in de schaduw en speelt nu meer in dienst van het team. Op de aanvoerder was zondagmiddag weinig aan te merken en met een mooie assist op Duelund bekroonde Schöne zichzelf voor een uitstekend gespeelde wedstrijd.

Tavsan 6,5
De buitenspeler sprak al vaker de wens uit om op termijn bij NEC te vertrekken. Of zijn prestatie zondagmiddag daar aan meegeholpen heeft, moet nog blijken. De ene week is hij beslissend, de andere week zo voorspelbaar. Tegen FC Volendam was het een beetje van beide. De gelijkmaker was zeer welkom, maar verder was Tavsan toch weer de Tavsan die we kennen. Dreigend zeker, maar met weinig rendement.

Marques 6,5
De geleverde arbeid van de Portugese spits is zeer te prijzen, maar de start van Pedro Marques is allesbehalve bevredigend te noemen bij NEC. Vorige week had Marques al minimaal één keer moeten scoren en ook tegen FC Volendam was één doelpunt wel naar verwachting. De spits faalde echter opzichtig in de afwerking. Daarentegen leverde de spits wel de assist voor de 1-2 van Tannane en was met een voorassist ook belangrijk bij de gelijkmaker van Tavsan.

Duelund 8,5
Commentator Martijn van Zijtveld zei het zondagmiddag al: de Deense connectie sloeg hard toe. Mikkel Duelund is nog een jaartje in het rood-groen-zwart te bewonderen en het vertrouwen wat hij van trainer Meijer krijgt werd zondagmiddag niet beschaamd. Met twee mooie assists en misschien een nog mooier doelpunt was de Deen prominent aanwezig en mag met recht zich de uitblinker van de wedstrijd noemen!

Invallers Jordy Bruijn, Andri Baldursson en Ibrahim Cissoko kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.