In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC won zondagmiddag overtuigend van FC Groningen. De ploeg van Rogier Meijer domineerde vrijwel de gehele wedstrijd, scoorde drie keer en incasseerde geen tegendoelpunten. Al met al een top middag!

Mattijs Branderhorst 7
Tissoe heeft zijn vierde clean sheet van dit seizoen te pakken. De keeper kreeg niet veel op zich afgeschoten, maar de ballen die hij op zich af kreeg gevuurd had hij zonder problemen.

Bart van Rooij 7
Van Rooij zien we echt overal. Wat een uithoudingsvermogen moet hij hebben. Bijna iedere keer als NEC via rechts in de aanval is zien we Bart opstomen. Ook verdedigend stond Van Rooij zijn mannetje. Hij bleef rustig en hield de pot goed dicht.

Ivan Marquez 7.5
Op Twitter liet de verdediger al weten verliefd te zijn op NEC en die liefde is wederzijds. Wederom een solide wedstrijd van de Spanjaard. Mooi om het vuur te zijn bij Marquez nadat hij een klap in zijn gezicht kreeg van Ngonge. Het feest met supporters vierde hij ook gewoon mee. Hij verstond waarschijnlijk niks van wat er werd gezongen, maar dat mag de pret niet drukken.

Cas Odenthal 7
Odenthal maakte ook weer een goede indruk. Het blijft bijzonder om te zien hoe rustig en ervaren de nog o-zo jonge verdediger overkomt. Ook toen Groningen met meer aanvallers ging spelen gaf Odenthal geen krimp. Een welverdiende zeven voor de verdediger.

Souffian El Karouani 7
Evenals Van Rooij moet Souf ook de longinhoud van een paard hebben. In dit soort wedstrijden is een back als El Karouani heel fijn. Verdedigend had hij het niet zo druk en daarom kon hij telkens mee opstomen en dat zorgde voor veel dreiging. Knappe redding van Leeuwenburgh voorkwam zijn eerste treffer van het seizoen.

Lasse Schöne 8
Wat een wedstrijd speelde Schöne. De Deen is zo ontzettend belangrijk voor deze ploeg. Nee hij scoorde weer niet en gaf geen assist, maar wat een rust brengt hij met zijn spel.

Edgar Barreto 7.5
Que viva Barreto! Ondanks zijn leeftijd jaagt de Paraguyaan heel wat af. De afgelopen weken fungeerde Barreto als centrale verdediger, maar hij laat zien het nog steeds te kunnen op het middenveld.

Jordy Bruijn 7
Een uitstekende wedstrijd van Jordy Bruijn. Bijna maakte bijna het doelpunt van het jaar door met een omhaal te scoren, maar helaas ging hij er niet in. Bruijn kwam voor het eerst dit seizoen echt veel in de vijandelijke zestien en was een constante plaag voor de Groningse defensie.

Elayis Tavsan 7
Weer een goal van Tavsan. Zijn derde goal in een week. Het moge duidelijk zijn: Tavsan is on fire! De buitenspeler heeft altijd een individuele actie in huis, maar hij mag wel wat meer overzicht houden. Buiten dat speelde hij een goede wedstrijd.

Ali Akman 6.5
De Turkse publiekslieveling scoorde eindelijk weer een keer. Ondanks dat hij voor een leeg doel scoorde mag hij zichzelf zeker een schouderklopje geven voor het jagen op de doelman. Aan de bal blijft Akman wat slordig. Het druk zetten is wel altijd top. Hij maakt het iedere verdediger heel lastig.

Jonathan Okita 7.5
Ook Okita pikte weer zijn goaltje mee. In de eerste helft kwam er veel dreiging van de buitenspeler. Hij maakt een onsterfelijke indruk sinds de play-offs. Op zijn doelpunt is ook niks aan te merken. Goede aanname en een goed schot.

Invallers Magnus Mattsson, Javier Vet en Calvin Verdonk speelden te kort om in aanmerking te komen voor een cijfer.