In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Zondagmiddag ging NEC hard onderuit in de Gelderse Derby tegen aartsrivaal Vitesse.

Branderhorst 6
De goalie ging wel heel traag naar de hoek bij de beslissende 3-1. Verder trof Branderhorst weinig blaam bij de tegengoals, die vooral te wijten waren aan amateuristisch ingrijpen van de spelers.

Van Rooij 6
Bart van Rooij was in tegenstelling tot een aantal medespelers strijdvaardig, maar had soms ook alle moeite met zijn tegenstander. Aanvallend droeg hij niks bij.

Guth 5,5
Guth had het moeilijk aan de bal, maar greep de duels met de listige Loïs Openda wel vaak goed aan.

Marquez 5
Ivan Marquez had een minder succesvolle middag. De Spanjaard is na de winterstop niet meer zo feilloos als ervoor. Hoort er ook bij.

Odenthal 4,5
Dat lijkt soms ook te gelden voor zijn maatje Cas Odenthal, die tegen Vitesse voortijdig werd gewisseld.

El Karouani 6
El Karouani had zijn zaakjes wel aardig op orde, maar ook zijn aanvalsdrang kwam weinig tot uiting tegen Vitesse. Toch schuwde ook hij de duels niet en had hij de veelal opkomende Dasa onder controle.

Proper 5
Zijn trainer was niet zo te spreken over zijn optreden en dat was begrijpelijk. Proper kwam op het tweemans-middenveld totaal niet aan voetballen toe en speelde een ongelukkige wedstrijd. Je kan hem er niet op afrekenen, want met enkel Barreto naast je kom je in de Eredivisie gewoon tekort.

Barreto 4
Want, zeker tegen Vitesse, kwam de Paraguayaan zwaar tekort. Het lijkt langzamerhand allemaal te snel te gaan voor de routinier, die het ook niet echt meer kan belopen.

Tavsan 6,5
Maar gelukkig zijn er ook spelers met een opgaande lijn, want Elayis Tavsan speelde opnieuw een sterke pot. Was constant dreigend en had een gevaarlijke vrije trap in huis in de openingsfase. Die versierde hij overigens ook zelf na een fraaie passeeractie.

Mattsson 4
Andere aanvaller Magnus Mattsson haalde weer een bedenkelijk niveau. De trainer zag hem graag op het middenveld tegen Vitesse, maar hij liep enkel verdwaald rond in de spits.

Okita 5,5
Twee dotten van kansen voor Jonathan Okita, die ze allebei onbenut liet. Iets meer spelritme op doen en die ballen zullen weer binnenvliegen.

Duelund 7
Een van die kansen van Okita kwam via invaller Mikkel Duelund, die met een splijtende pass Okita alleen voor doelman Jeroen Houwen zette. De Deen viel ijzersterk in en solliciteert nu wel naar een basisplaats, zeker gezien het matige optreden van de andere middenvelders.

Ali Akman en Javier Vet kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.