In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. De Nijmegenaren kwamen al vroeg op achterstand tegen hekkensluiter FC Dordrecht, maar wist in de laatste minuut toch nog de drie punten te pakken (2-1).

Branderhorst 7
Zag er niet lekker uit bij de 0-1, maar hield NEC een paar keer goed in de wedstrijd. Één bal verslikte hij zich in, maar hij kon zichzelf hier net op tijd van herstellen door de bal weg te tikken voor de Dordrechtse aanvallers er mee aan de haal konden gaan.

Van Rooij 6
Speelde een degelijke wedstrijd, zowel verdedigend als aanvallend. Was erg fel, maar verder niet opgevallen in positief en negatief opzicht. Had wel een kansje, maar zijn schot met zijn linkerbeen was een makkie voor de keeper.

Barreto 7
De Paraguayaan oogde opvallend energiek en was overal op het veld te bekennen. Mooi voorbeeld was de prachtig uitgespeelde 1-1, waarbij Barreto de overlap maakte. Had zelfs nog kunnen scoren als Tavsan de bal aan hem afgegeven had.

Van Eijden 6
Zat er een paar keer goed tussen en daarmee haalde de aanvoerder een paar Dordrechtse counters eruit. Werd net als Barreto na een uurtje al naar de kant gehaald met oog op zaterdag.

Sanniez 6,5
Maakte weer een stabiele indruk achterin bij NEC. Het is de vraag of Meijer zaterdag toch voor Odenthal kiest of dat hij Sanniez laat staan.

El Karouani 5
Liet erg vaak zijn man lopen, bijvoorbeeld bij de 0-1. Ook daarna werd Dordrecht nog een aantal keer gevaarlijk en dat was vaak aan de kant van de linksback van NEC. Aanvallend niet erg gevaarlijk geweest.

Vet 5,5
Zat er nog weleens tussen, maar speelde verder een matige wedstrijd. Werd vaak makkelijk van de bal gelopen en aan de bal was het ook niet super. Maakt in de laatste minuut nog een knappe kopbal waardoor de drie punten alsnog bijgeschreven konden worden.

Bruijn 5,5
Was veel aan de bal, maar kon het spel niet verdelen zoals hij graag doet. Werd door Meijer gewisseld in aanloop naar de play-offs. Speelde een weinig opvallende wedstrijd.

Okita 5
Kwam totaal niet in het spel. Liep één keer hartstikke vrij, maar Tavsan ging voor eigen succes. Anders had Okita zelf kunnen scoren, maar dat werd hem niet gegund.

Tavsan 5
Zoals hierboven al aangegeven staat was Tavsan erg zelfzuchtig. De aanvaller maakte zich een aantal keer goed vrij van de Dordrechtse verdedigers, maar koos dan altijd voor eigen succes in plaats van een vrijstaande medespeler die er veel beter voor staat.

Janga 5,5
Kwam amper in het spel voor, maar was het eindstation van de mooie gelijkmaker. Had nog een goede kopbal in de tweede helft, helaas tikte keeper van Herk deze bal goed uit de hoek, anders had Janga twee doelpunten kunnen bijschrijven in plaats van eentje.

Bukusu 6
Mocht het spel van achteruit verdelen en deed dat rustig. Kwam verder niet veel in de problemen, mede doordat hij diepteballen simpel onschadelijk wist te maken.

Beekman 5,5
Kreeg een flinke kans toen hij amper in het veld stond, maar wist het gekraakte schot niet genoeg richting mee te geven. Verder niet of nauwelijks gezien.

Invallers Mathias de Wolf, Terell Ondaan en Thibo Baeten kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement

  1. Bruijn 6,14
  2. Barreto 6,10
  3. Van Eijden 5,96
  4. Van Rooij 5,95
  5. El Karouani 5,,94